بیمارستان دامپزشکی درین

نوتروپنی حیوانات

نوتروپنی حیوانات

نوتروپنی حیوانات

در این مطلب در بخش مقالات بیمارستان دامپزشکی درین به بررسی نوتروپنی حیوانات پرداخته ایم و مواردی را که در این زمینه باید با آنها آشنا شوید را شرح داده ایم.

مدتی قبل گربه ای پرشین به نام لوسی به بیمارستان دامپزشکی درین مراجعه داشت که در معاینات مقدماتی بیماری کمی نوتروپنی که بواسطه کمبود نوتروفیل بوجود می آید تشخیص داده شد به همین مناسبت در این گزارش موضوع نوتروپنی انتخاب و تقدیم می گردد.

نوتروپنی :

نوتروپنی به معنی کاهش مطلق تعداد نوتروفیل های در گردش است. این امر می تواند ناشی از کاهش (یا اختلال) تولید سلول در مغز استخوان یا از افزایش حاشیه یا تخریب نوتروفیل های در گردش باشد.

نوتروپنی در گربه ها و سگها نسبتاً شایع است. با این حال، پزشک باید در نظر داشته باشد که گربه های معمولی ممکن است تعداد نوتروفیل ها ۱۸۰۰ تا ۲۳۰۰میکرولیتر داشته باشند.

در سگها و گربه هایی که در یک بیمارستان آموزشی (براون و راجرز ، ۲۰۰۱) مورد ارزیابی قرار گرفتند ، بیماریهای عفونی (ویروس لوسمی گربه ، ویروس نقص ایمنی گربه ، پاروویروس) شایع ترین شرایط همراه بودند و تقریباً ۵۲ درصد موارد نوتروپنی را تشکیل می دادند.

سپسیس یا اندوتوکسمی ۱۱ درصد موارد و نوتروپنی ناشی از دارو (مانند شیمی درمانی ، فنوباربیتال ، ضد باکتری ها) را شامل می شود. بیماری اولیه مغز استخوان در ۴ درصد از بیماران مشاهده شد. علت نوتروپنی در ۲۱ درصد از بیماران مشخص نیست. Border Collies معمولاً نوتروپنی دارد. این سندرم به عنوان سندرم نوتروفیل به دام افتاده توصیف شده است ، یک ویژگی اتوزومال مغلوب ناشی از جهش در VPS13B است. نوتروپنی پاسخگو به استروئید (با واسطه ایمنی) در سگ و گربه نسبتاً شایع است.

اخیراً Devine و همکارانش سوابق ۳۵ سگ مبتلا به این بیماری را مرور کرد (Devine و همکاران ، ۲۰۱۷). شایع ترین علائم بالینی بی حالی/بی اشتهایی (۶۳٪)، پیرکسی (۴۶٪) ، استفراغ/اسهال (۴۳٪) ، درد/لنگش (۳۴٪) و لنفادنوپاتی (۱۷٪) بود. ۱۱ درصد از سگها بدون علامت بودند. ارزیابی سیتولوژیک مغز استخوان در ۶۶٪ هیپرپلازی میلوئید و در ۲۹٪ از سگها هیپوپلازی میلوئید را نشان داد. ۲۰ درصد نمونه ها دارای بلوغ بودند. اکثر سگها (۹۷) در درمان با کورتیکواستروئید در دوزهای سرکوب کننده سیستم ایمنی سریع و مداوم بودند. برخی از سگها داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی بیشتری دریافت کردند. پس از قطع درمان سرکوب کننده سیستم ایمنی ، نوتروپنی در ۳۴ درصد از سگ ها عود کرد.

علائم بالینی در گربه ها و سگهای نوتروپنیک معمولاً مبهم و غیر اختصاصی هستند. آنها شامل بی اشتهایی ، بی حالی ، پیرکسی و علائم خفیف دستگاه گوارش هستند ، همانطور که توضیح داده شد.

ارزیابی تغییرات در آزمایش خون یا نمودارهای آنالیز کننده برای تعیین پاتوژنز نوتروپنی مهم است. به عنوان یک قاعده کلی ، تجزیه و تحلیل هماتولوژی روی نیمکت تعداد کل نوتروفیل ها را ارائه می دهد و نوتروفیل های بالغ را از نوارها متمایز نمی کند.نوتروفیل ها یا نوارهای سمی را می توان با ارزیابی نمودارها به راحتی تشخیص داد. اگر سگ یا گربه در ارتباط با نوتروپنی دچار کم خونی و/یا ترومبوسیتوپنی هستند و اگر کم خونی احیا نشود ، باید به اختلال اولیه مغز استخوان مشکوک شد. اگر سگ یا گربه در ارتباط با نوتروپنی دچار کم خونی و اسفروسیتوز احیاکننده باشند ، باید در تشخیص های افتراقی یک بیماری با واسطه ایمنی یا هیستوسیتوز بدخیم هموفاگوسیتی در نظر گرفته شود.

وجود تغییرات سمی در نوتروفیلها تمایل به نشان دادن عفونت دارد. یعنی تغییرات سمی و جابجایی معمولاً در سگها و گربه ها با نوتروپنی پاسخگو به استروئید یا اختلالات اولیه مغز استخوان وجود ندارد.

زخم دهان ، یکی از ویژگی های مشترک نوتروپنی در انسان ، در حیوانات کوچک رخ نمی دهد. نوتروپنی اغلب یک یافته تصادفی در سگ یا گربه سالم است (یعنی بیمار بدون علامت است).

اگر نوتروپنی ناشی از مصرف نوتروفیل محیطی (یک فرآیند سپتیک) باشد ، اکثر حیوانات علائم بالینی را نشان می دهند. سگ و گربه مبتلا به انتریت پاروویروسی در ارتباط با استفراغ شدید ، اسهال یا هر دو دارای نوتروپنی هستند.

گربه ها و سگهای مبتلا به نوتروپنی گاهی اوقات می توانند در شوک سپتیک (رنگ پریده ، هیپوپرفیوژن ، هیپوترمی) ظاهر شوند و باید به شدت مورد درمان قرار گیرند.

ارزیابی گربه ها و سگهای نوتروپنیک باید شامل موارد زیر باشد: ️

سابقه دارویی دقیق (به عنوان مثال، استروژن یا فنیل بوتازون در سگ، گریزئوفولوین در گربه)

سابقه واکسیناسیون (به عنوان مثال، آیا گربه در برابر پانلوکوپنی یا سگ در برابر انتریت پاروویروسی واکسینه شده است؟)

معاینه فیزیکی کامل و تصویربرداری در جستجوی کانون سپتیک

آزمایشهای سرولوژیکی، ویروسی یا مولکولی برای بیماریهای عفونی (به عنوان مثال ، ویروس لوسمی گربه، ویروس نقص ایمنی گربه، ارلیشیوز سگ و آناپلاسموز، انتریت پاروویروسی و غیره)

در صورت لزوم، مطالعات سیتولوژی یا هیستوپاتولوژیک مغز استخوان با درمان آنتی بیوتیکی تهاجمی داخل وریدی (IV). درمان انتخابی شامل ترکیبی از آمپی سیلین (۲۰ میلی گرم در کیلوگرم IV q8h) و انروفلوکساسین (۵-۱۰ میلی گرم در کیلوگرم است)

تولید نوتروفیل را می توان با تجویز عامل تحریک کننده کلونی گرانولوسیت های نوترکیب انسانی (G-CSF ؛ ۵ میکروگرم/کیلوگرم به صورت زیر جلدی q24h) تحریک کرد. اگرچه نتایج فوق العاده هستند ، اما پاسخها معمولاً کوتاه مدت هستند زیرا اثرات ضد فعال آنتی بادی های ضد CSF تولید شده توسط سگ یا گربه آسیب دیده است.

کربنات لیتیوم (۱۰ میلی گرم بر کیلوگرم PO q12h) می تواند تعداد نوتروفیل ها را در سگ افزایش دهد. غلظت سرمی لیتیوم از طریق سرم ۰٫۸ تا ۱٫۵ میلی مول در لیتر است. این دارو باید در سگهایی با سرعت فیلتراسیون گلومرولی با احتیاط مصرف شود زیرا در درجه اول توسط کلیه ها دفع می شود. بنظر نمی رسد که کربنات لیتیوم در گربه ها مثر باشد و ممکن است سمی باشد.

منبع انتخابی برای تحقیق ارائه شده:
کتاب nelson2020

این گزارش توسط امیر محمد صالحی، دانشجوی دکترای حرفه ای رشته ی دامپزشکی ترم ۷ دانشگاه علوم و تحقیقات برای سایت بیمارستان دامپزشکی درین تهیه و ارسال گردیده است.

نوتروپنی حیوانات

آشنایی بیشتر با بیمارستان دامپزشکی درین

حضور دامپزشکان و متخصصین دامپزشکی در بیمارستان دامپزشکی درین و وجود بخشها و قسمتهای مختلف منجمله بخش جراحی حیوانات ، داروخانه دامپزشکی ، آزمایشگاه حیوانات ، رادیولوژی و سونوگرافی همچنین امکانات سرم تراپی حیوانات و واکسیناسیون حیوانات و تزریقات و فیزیوتراپی حیوانات و حتی خدمات جانبی مانند پت شاپ و اصلاح و شستشوی حیوانات و بستری حیوانات و سایر خدمات و امکانات در مرکز درمانی و انواع کلینیک حیوانات مستقر در بیمارستان دامپزشکی درین برای انواع پت و حیوان خانگی و پرندگان و حیوانات اگزوتیک و حیوانات خاص ،این امکان را فراهم نموده تا صاحبان حیوانات همراه ، بتوانند با مراجعه حضوری و دوره ای پت خود را مورد معاینه و برسی دوره ای قرار داده و از سلامت او مطمئن شوند. همچنین چنانچه بیماری و مشکلی برای پت و پرنده و یا حیوان خانگی و اگزوتیک پیش آمد، اقدامات درمانی و حتی اورژانسی را بصورت شبانه روزی دریافت کنند.

ساعات کار بیمارستان درین

ساعت کار بخش داخلی، اورژانس، داروخانه، پت شاپ، بستری و رادیولوژی، آزمایشگاه و سایر بخش های بیمارستان دامپزشکی درین  بصورت شبانه روزی می باشد (۲۴ ساعته) و تنها کلینیک تخصصی پرندگان با حضور متخصصین پرنده همه روزه از ساعت ۱۳ الی ۲۱ ( ۱ تا ۹ شب ) ارائه خدمات می نماید.

لازم به ذکر است چنانچه علاقه به نگهداری از سگ و یا گربه در منزل و یا محیط کار را دارید، بیمارستان دامپزشکی درین با همکاری متخصصین حیوانات خانگی در بخش های ویژه و مجهز برای درمان این حیوانات، همه روزه آمادگی درمان، معاینه و ویزیت دوره ای حیوان شما را در بخش کلینیک حیوانات بیمارستان دامپزشکی درین را دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.