بیمارستان دامپزشکی درین

مسمومیت سگ با سم حشره کش

مسمومیت سگ با سم حشره کش

مسمومیت سگ با سم حشره کش

در این مطلب در بخش داخلی بیمارستان دامپزشکی درین میزبان سگی بودیم که به علت مسمومیت سگ با سم حشره کش به کلینیک دامپزشکی درین آورده شده بود. گزارش زیر توسط هستی پاافشار دانشجوی ترم ۹ دامپزشکی دانشگاه علوم و تحقیقات که به عنوان کارآموز با بیمارستان دامپزشکی درین همکاری دارد تهیه و ارسال گردیده و در آن شرح حال و روند رسیدگی و درمان بیمار توضیح داده شده است که در ادامه تقدیم علاقه مندان می گردد.

کلینیک دامپزشکی حیوانات خانگی – بخش داخلی بيمارستان دامپزشکی درين دپارتمان حیوانات خانگی 
مشخصات بیمار:
  • نوع حیوان: سگ
  • نژاد: پامر
  • جنسیت: ماده
  • نام حیوان : –
  • وزن: ۵.۴ کیلوگرم
  • سن: –
  • دما: –
  • وضعیت: قیم نشده (باید در اسرع وقت عقیم شود!)
علت مراجعه:

دلیل مراجعه کیس: صاحب حیوان گوید هفته ی پیش خانه را سم پاشی کرده اند و حدس میزند سگش زمین یا اطرافش را لیس زده است. ابتدا حیوان اطراف دهان خود را دائم لیس می زده و در حال حاضر ترشح دائمی بزاق دارد که این بزاق کف آلود بوده و مداوم از دهانش بیرون میریزد.

معاینه و تشخیص :

پس از انجام معاینات بالینی، پزشک معالج تشخیص مسمومیت با سموم ارگانو فسفره دادند.

روش درمان:

جهت درمان با توجه به وضعیت کیس ابتدا مایع درمانی (سرم تراپی) انجام شد و سپس پزشک معالج آنتی دوت (ضد سم) تجویز کردند.

مسمومیت سگ با سم حشره کش

مسمومیت سگ با سم ارگانو فسفره حشره کش :

این سموم در انواع حشره کش ها وجود دارند که مطالعه ی اطلاعات روی بسته بندی آنها به راهنمایی بیشتر ما کمک می کند. به علاوه باید از این سموم در حداقل مقدار لازم استفاده و با رعایت اصول سم پاشی، برای پیشگیری از مسمومیت اعضای خانواده و حیوانات خانگی اقدام کرد.

اگه این سموم به پوست خودمان یا حیوان برخورد کرد باید با آب خنک شست و شو داده شود.

در محیطی که سم‌پاشی شده بسته به توضیحات نوشته شده روی بسته بندی یا توصیه فرد سم‌ پاش، تا مدت معینی نباید در آن محیط قرار بگیریم ( چه خودمان و چه حیوان ) و …

خوشبختانه این سموم دارای آنتی دوت یا ضد سم هستند که توصیه می شود اگر علائم تنفسی مثل سختی تنفس، عوارض پوستی مثل قرمزی، علائم گوارشی مثل ترشح شدید بزاق، استفراغ و اسهال و علائم عصبی مثل تشنج دیدید، در کوتاهترین زمان به دامپزشک مراجعه کنید.

توضیح بیشتر در ارتباط با مکانیسم عمل این سم ارگانو فسفره :

سمیت حشره کش های OP و کاربامات به دلیل مهار آنزیم AChE در بافت عصبی و در محل اتصال عصبی عضلانی است. OPها با فسفوریلاسیون AChE را به طور برگشت ناپذیری مهار می کنند و کاربامات ها به طور برگشت پذیر با کاربامیلاسیون AChE را مهار می کنند. در نتیجه مهار AChE، تجمع استیل کولین (ACh) رخ می‌دهد که گیرنده‌های موسکارینی ACh (mAChRs) و گیرنده‌های نیکوتینی ACh (nAChRs) را بیش از حد تحریک می‌کند. تحریک بیش از حد این گیرنده ها منجر به علائمی از غلبه هیپرکولینرژیک، مانند ترشح بیش از حد (بزاق، اشک ریختن، ادرار و اسهال)، تشنج، و فاسیکولاسیون عضلانی می شود.

تشنج و مرگ ناشی از مکانیسم‌های غیرکولینرژیک شامل تحریک بیش از حد گیرنده‌های N-متیل-D-آسپارتات (NMDA)، آدنوزینرژیک، گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA-ergic)، سیستم‌های مونوآمینرژیک و غیره است. تداوم سمیت تحریکی برای بیش از یک ساعت می تواند منجر به استرس اکسیداتیو و نیتروزاتیو، التهاب عصبی و تخریب عصبی در قشر مغز، آمیگدال و هیپوکامپ شود که نواحی اصلی مغز در شروع و انتشار تشنج و تشنج هستند. در نهایت مرگ به دلیل نارسایی تنفسی رخ می دهد.

یافته های بالینی برای سمیت ارگانوفسفره در حیوانات به طور کلی، آفت‌کش‌های OP حاشیه ایمنی اندکی دارند و منحنی دوز-پاسخ کاملاً شیب‌دار است. علائم مسمومیت با OP علائم تحریک بیش از حد کولینرژیک است که می تواند به سه دسته موسکارینی، نیکوتینی و مرکزی دسته بندی شود.

علائم مسمومیت حیوانات با سم :

علائمی که معمولاً برای اولین بار ظاهر می شوند شامل موارد زیر است:

  • ترشح بیش از حد بزاق،
  • میوز،
  • تکرر ادرار،
  • اسهال،
  • استفراغ،
  • قولنج
  • تنگی نفس ناشی از انقباض برونش
  • افزایش ترشحات برونش

اثرات نیکوتینی شامل فاسیکولاسیون و ضعف عضلانی است.

اثرات مرکزی شامل عصبی بودن، آتاکسی، دلهره و تشنج است.

در سگ ها و گربه ها، تحریک CNS معمولاً به تشنج تبدیل می شود، اما برخی از OPها (مانند آمیدوتیوات ها) به راحتی وارد مغز نمی شوند، بنابراین علائم CNS خفیف هستند. شروع علائم پس از قرار گرفتن در معرض معمولا در عرض چند دقیقه تا چند ساعت است، اما ممکن است در برخی موارد بیش از ۲ روز به تعویق بیفتد. شدت و دوره مسمومیت عمدتاً تحت تأثیر دوز و مسیر قرار گرفتن در معرض آن است. در مسمومیت حاد، علائم بالینی اولیه ممکن است دیسترس تنفسی و فروپاشی و به دنبال آن مرگ به دلیل فلج عضلات تنفسی باشد. علاوه بر مغز و ماهیچه‌های اسکلتی، OPs شناخته شده است که بر سایر سیستم‌های اندام از جمله سیستم قلبی عروقی، تنفسی، کبدی، تولیدمثلی و تکاملی و سیستم ایمنی تأثیر منفی می‌گذارد.

درمان مسمومیت حیوانات با سم:

همچنین باید در اسرع وقت سعی کنید تا سم را از بدن حیوان خارج کنید. اگر تماس پوستی بود، حیوان باید با مواد شوینده و آب با دمای اتاق شسته شود، اما بدون شستشو و تحریک کردن پوست. اگر قرار گرفتن در معرض خوراکی کمتر از ۲ ساعت قبل اتفاق افتاده باشد، باید استفراغ ایجاد شود. اما اگر حیوان تشنج دارد نباید استفراغ صودت گیرد.

باید از مسهل ها و مواد جاذب سم مثل زغال فعال استفاده شود و آنتی دوت تجویز گردد

 

توجه : گزارشات مختلفی که در سایت بیمارستان دامپزشکی درین در خصوص روند درمان بیماری ها ارائه می گردد صرفا جهت اطلاع و اشنائی با مراقبت های اولیه بوده و موکدا تاکید می گردد از هر گونه خویش درمانی حیوانات خانگی جدا خوداری نمائید

 


بیمارستان دامپزشکی در تهران

بسیاری از صاحبان و سرپرستان حیوانات خانگی به محض روبرو شدن با مشکل در دنیای مجازی بدنبال ” بهترین دامپزشکی ” می گردند و با سرچ کلماتی مانند

  • ” بهترین دامپزشکی تهران “
  • و یا ” بهترین دامپزشکی مرکز “

تلاش در یافتن ” بهترین درمانگاه حیوانات ” و یا ” بهترین دامپزشکی کشور ” می کنند. برخی بدنبال جملاتی مانند ” بهترین کلینیک دامپزشکی ” و امثال آن مانند ” بهترین درمانگاه دامپزشکی ” می گردند و البته صاحبان پرندگان این جستجو را با جملاتی مانند

  • ” بهترین کلینیک پرندگان “
  • و یا ” بهترین بیمارستان دامپزشکی “

سرچ و پیگیری می کنند.

دامپزشکی حیوانات کوچک در بیمارستان دامپزشکی درین بعنوان یک مرکز دامپزشکی در شرق پاسخگوی نیازهای دامپزشکی در مرکز بوده و بعنوان دامپزشکی مرکزی کشور مطرح و همچنین بواسطه دسترسی بزرگراهی راحت و خارج از طرح پاسخگوی صاحبان حیوانات نیازمند به دامپزشکی در نیاوران و حتی دنبال کننده گان دامپزشکی در پاسداران و یا سایر متقاضیان دامپزشکی ایران می باشد و بی شک حیوانات خانگی همشهریان و حتی سایر حیوانات ایرانیان در دامپزشکی درین تجربه بهتری خواهند داشت.

 


آشنایی بیشتر با بیمارستان دامپزشکی درین

حضور دامپزشکان و متخصصین دامپزشکی در بیمارستان دامپزشکی درین و وجود بخشها و قسمتهای مختلف منجمله

  1. بخش جراحی حیوانات ،
  2. داروخانه دامپزشکی ،
  3. آزمایشگاه حیوانات ،
  4. رادیولوژی
  5. و سونوگرافی

همچنین امکانات سرم تراپی حیوانات و واکسیناسیون حیوانات و تزریقات و فیزیوتراپی حیوانات و حتی خدمات جانبی مانند

  • پت شاپ
  • و اصلاح و شستشوی حیوانات
  • و بستری حیوانات
  • و سایر خدمات و امکانات
  • “اورژانس حیوانات “
  • یا “فوریتهای دامپزشکی “
  • و “امداد و اورژانس دامپزشکی “

از نیاز های جامعه می باشد.

ساعات کار بیمارستان درین

ساعت کار بخش داخلی، اورژانس، داروخانه، پت شاپ، بستری و رادیولوژی، آزمایشگاه و سایر بخش های بیمارستان دامپزشکی درین  بصورت شبانه روزی می باشد (۲۴ ساعته) و تنها کلینیک تخصصی پرندگان با حضور متخصصین پرنده همه روزه از ساعت ۱۰/۳۰ صبح الی ۲۴ شب ارائه خدمات می نماید.

لازم به ذکر است چنانچه علاقه به نگهداری از سگ و یا گربه در منزل و یا محیط کار را دارید، بیمارستان دامپزشکی درین با همکاری متخصصین حیوانات خانگی در بخش های ویژه و مجهز برای درمان این حیوانات، همه روزه آمادگی درمان، معاینه و ویزیت دوره ای حیوان شما را در بخش کلینیک حیوانات بیمارستان دامپزشکی درین را دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.