بیمارستان دامپزشکی درین

بیماری مجرای ادراری گربه

درمان بیماری مجرای ادراری گربه

در این مطلب در بخش داخلی بیمارستان دامپزشکی درین میزبان گربه ایی بودیم که برای درمان بیماری مجرای ادراری گربه به کلینیک دامپزشکی درین آورده شده بود. گزارش زیر توسط بنیامین شیخ‌ فتحعلی دانشجوی ترم ۱۱ دانشگاه آزاد شبستر که به عنوان کارآموز بخش داخلی با بیمارستان دامپزشکی درین همکاری دارد تهیه و ارسال گردیده و در آن شرح حال و روند رسیدگی و درمان بیمار توضیح داده شده است که در ادامه تقدیم علاقه مندان می گردد.

کلینیک دامپزشکی حیوانات خانگی – بخش داخلی بيمارستان دامپزشکی درين دپارتمان حیوانات خانگی 
مشخصات بیمار:
  • نوع حیوان: گربه
  • نژاد: DSH
  • جنسیت: نر
  • نام حیوان : تیله
  • وزن: ۵٫۷۵۰ کیلوگرم
  • سن: پنج ساله
  • دما: –
  • وضعیت: –
علت مراجعه:

مدتی است که حیوان، ادرار را نگه می‌دارد. چند بار پس از استفاده داروی مدر دفع داشته ولی به صورت طبیعی ادرار نمی‌کند و نظم و قاعده‌ای در دفع ادرار ندارد.

تاریخچه بیمار:

حیوان ۲ماه پیش، به دلیل بی‌حالی، پرخاشگری و عدم تعادل، به دامپزشک مراجعه کرده و پس از سونوگرافی، التهاب کبد و پانکراس به دلیل غذای حاوی پروتئین بیش از حد تشخیص داده شد. در آن زمان درمان دارویی و تغییر جیره به غذای هپاتیک در دستور کار قرار گرفت.

معاینه و تشخیص :

پس از معاینات و بررسی آزمایشات قبلی، علاوه بر تشخیص بیماری ادراری FIC، درگیری قلبی نیز مشخص شد.

همچنین با بررسی پرونده حیوان، کاهش وزن در طول مدت درمان دیده شد که بنابر گفته سرپرست، به علت کم اشتهایی است.

روش درمان:

شامل ادامه‌ داروهای کبد، شل کننده‌های عضلانی(کمک به دفع ادرار) و درمان بی‌اشتهایی در نظر گرفته شد که اگر با این درمان‌ها مشکل حل نشد، بیمار باید جهت کارگذاری کاتتر ادراری به بخش جراحی مراجعه کند.

پس از مساعد شدن شرایط، حیوان باید جهت بررسی وضعیت قلبی اکو گردد‌.

 

بیماری مجرای ادراری گربه

بیماری مجرای ادراری گربه FIC  :

FIC (feline idiopathic cystitis) یا FILUTD به درگیری غیرعفونی، التهابی و خوش‌خیم مثانه و میزراه اشاره دارد که شایع‌ترین درگیری دستگاه ادراری در گربه‌های جوان و میان‌سال شناخته می‌شود.

این بیماری طیف گسترده‌ای از علائم مانند سختی در ادرار، پولاکی‌اوری(ادرار کم در دفعات زیاد)، خون ادراری و حتی انسداد ادراری را نشان داده و حالات مختلف مزمن، خودمحدود شونده، انسدادی و غیر انسدادی را دربر می‌گیرد.

این بیماری در گربه‌های نر، میانسال (۲تا۷ساله)، چاق و در شرایطی که در خانه گربه‌های دیگری نیز حضور داشته باشند، بیشتر دیده می‌شود.

همچنین تغذیه با غذای خشک بی‌کیفیت و استرس می‌تواند خطر این بیماری‌ را افزایش دهد ولی عامل اصلی بیماری،هنوز ناشناخته است.در ۶۵درصد موارد،پس از درمان دوباره درگیری رخ می‌دهد.

صاحبان گربه‌های نر باید توجه ویژه‌ای به درگیری‌های بخش انتهایی دستگاه ادراری داشته و برای پیش‌گیری از این بیماری‌های شایع،غذای مناسب در اختیار حیوان قرار دهند.در این کیس نیز استفاده از غذای یورینری تجویز گشت.

همچنین در اختیار داشتن آب تازه و کافی به صورت دائمی،برای حیوان لازم است.

منبع:Blackwell’s Five Minute Veterinary Consul Canine and Feline 7th edition

 

بیماری مجرای ادراری گربه

توجه : گزارشات مختلفی که در سایت بیمارستان دامپزشکی درین در خصوص روند درمان بیماری ها ارائه می گردد صرفا جهت اطلاع و اشنائی با مراقبت های اولیه بوده و موکدا تاکید می گردد از هر گونه خویش درمانی حیوانات خانگی جدا خوداری نمائید

 


بیمارستان دامپزشکی در تهران

بسیاری از صاحبان و سرپرستان حیوانات خانگی به محض روبرو شدن با مشکل در دنیای مجازی بدنبال ” بهترین دامپزشکی ” می گردند و با سرچ کلماتی مانند

  • ” بهترین دامپزشکی تهران “
  • و یا ” بهترین دامپزشکی مرکز “

تلاش در یافتن ” بهترین درمانگاه حیوانات ” و یا ” بهترین دامپزشکی کشور ” می کنند. برخی بدنبال جملاتی مانند ” بهترین کلینیک دامپزشکی ” و امثال آن مانند ” بهترین درمانگاه دامپزشکی ” می گردند و البته صاحبان پرندگان این جستجو را با جملاتی مانند

  • ” بهترین کلینیک پرندگان “
  • و یا ” بهترین بیمارستان دامپزشکی “

سرچ و پیگیری می کنند.

دامپزشکی حیوانات کوچک در بیمارستان دامپزشکی درین بعنوان یک مرکز دامپزشکی در شرق پاسخگوی نیازهای دامپزشکی در مرکز بوده و بعنوان دامپزشکی مرکزی کشور مطرح و همچنین بواسطه دسترسی بزرگراهی راحت و خارج از طرح پاسخگوی صاحبان حیوانات نیازمند به دامپزشکی در نیاوران و حتی دنبال کننده گان دامپزشکی در پاسداران و یا سایر متقاضیان دامپزشکی ایران می باشد و بی شک حیوانات خانگی همشهریان و حتی سایر حیوانات ایرانیان در دامپزشکی درین تجربه بهتری خواهند داشت.

 


آشنایی بیشتر با بیمارستان دامپزشکی درین

حضور دامپزشکان و متخصصین دامپزشکی در بیمارستان دامپزشکی درین و وجود بخشها و قسمتهای مختلف منجمله

  1. بخش جراحی حیوانات ،
  2. داروخانه دامپزشکی ،
  3. آزمایشگاه حیوانات ،
  4. رادیولوژی
  5. و سونوگرافی

همچنین امکانات سرم تراپی حیوانات و واکسیناسیون حیوانات و تزریقات و فیزیوتراپی حیوانات و حتی خدمات جانبی مانند

  • پت شاپ
  • و اصلاح و شستشوی حیوانات
  • و بستری حیوانات
  • و سایر خدمات و امکانات
  • “اورژانس حیوانات “
  • یا “فوریتهای دامپزشکی “
  • و “امداد و اورژانس دامپزشکی “

از نیاز های جامعه می باشد.

ساعات کار بیمارستان درین

ساعت کار بخش داخلی، اورژانس، داروخانه، پت شاپ، بستری و رادیولوژی، آزمایشگاه و سایر بخش های بیمارستان دامپزشکی درین  بصورت شبانه روزی می باشد (۲۴ ساعته) و تنها کلینیک تخصصی پرندگان با حضور متخصصین پرنده همه روزه از ساعت ۱۰/۳۰ صبح الی ۲۴ شب ارائه خدمات می نماید.

لازم به ذکر است چنانچه علاقه به نگهداری از سگ و یا گربه در منزل و یا محیط کار را دارید، بیمارستان دامپزشکی درین با همکاری متخصصین حیوانات خانگی در بخش های ویژه و مجهز برای درمان این حیوانات، همه روزه آمادگی درمان، معاینه و ویزیت دوره ای حیوان شما را در بخش کلینیک حیوانات بیمارستان دامپزشکی درین را دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.