بیمارستان دامپزشکی درین

بیماری هاری چیست و چگونه منتقل می شود؟

بیماری هاری چیست و چگونه منتقل می شود؟

بیماری هاری چیست و چگونه منتقل می شود؟

همانطر که می دانید بیماری هاری از جمله بیماری های مشترک بین انسان و حیوان می باشد. هاری یک بیماری ویروسی است که در این مطلب متخصصان بیمارستان دامپزشکی درین قصد دارند تا به این سوال که ” بیماری هاری چیست و چگونه منتقل می شود؟ ” پاسخ دهند.

همچنین در ادامه به بررسی درمان گازگرفتگی سگ به نام تدی خواهیم پرداخت. تدی که مورد حمله سگ دیگری قرار گرفته بود، برای بررسی و آزمایش محل گازگرفتگی سگ به دامپزشکی درین مراجعه کرده بود.

بيمارستان دامپزشکي شبانه روزی درين:

بخش داخلی

نام:تدی

نژاد:شیتزو

جنسیت:نر

سن:۲سال

 

بیماری هاری چیست و چگونه منتقل می شود؟

بیماری هاری چیست و چگونه منتقل می شود؟

 

علت مراجعه به دامپزشکي:

حیوان توسط سگی دیگری مورد حمله قرار گرفته بود که برای تشخیص آزمایش خون و عکس برداری لازم است تا متوجه شویم شدت جراحت تا چه حد است. طبق جواب رادیوگراف خوشبختانه متوجه شدیم جراحت سطحی بوده و به اندام های درونی آسیبی وارد نشده است اما در زیر پوست هوا وارد شده است.

 

بیماری هاری چیست و چگونه منتقل می شود؟

بیماری هاری چیست و چگونه منتقل می شود؟

 

درمان:

توسط متخصص جراحی محل زخم ضد عفونی و پانسمان شد و اگر حیوان تا ۲روز آینده شروع به غذا خوردن نکرد مجددا به دامپزشکی باید مراجعه شود.

همچنین با توجه به اینکه حیوان واکسینه نشده و احتمال دارد که سگی که به او حمله کرده مشکوک به بیماری هاری باشد باید واکسن هاری برای حیوان تزریق شد.

بیماری هاری چیست؟

هاری بیماری ویروسی است که موجب التهاب مغزی حاد می‌شود. ویروسی از خانواده رابدو ویریده این بیماری را ایجاد می‌کند. این ویروس در تمام حیوانات خون‌گرم از جمله انسان می‌تواند ایجاد بیماری کند.

ویروس از بزاق حیوان مبتلا به هاری و محل گازگرفتگی وارد بدن شده، درماهیچه‌ها به سمت اعصاب انتهایی می‌رود و شروع به تکثیر می‌نماید.

عامل بیماری هاری نوعی ویروس RNA دار و نوروتروپ است، یعنی تمایل به سیستم عصبی دارد و وقتی به سیستم عصبی مرکزی حمله نماید تقریباً همیشه موجب مرگ میزبان می‌گردد.

مهمترین راه انتقال هاری به انسان گاز گرفته شدن توسط حیوان هار است. تنها در صورتی احتمال ابتلاء به هاری وجود دارد که حیوان حامل ویروس هاری باشد و ویروس به سیستم عصبی و بزاق حیوان وارد شده باشد؛ بنابراین هر گاز گرفتگی به معنی انتقال بیماری هاری نیست با این حال اقدامات درمانی و پیشگیرانه پس از گاز گرفته شدن ضروری است.

پیشگیری و درمان هاری

کسی که توسط حیوانی مشکوک به هاری گاز گرفته شود باید فوراً محل گازگرفتگی را با آب و صابون به مدت حداقل ۱۵ دقیقه شستشو دهد و سریعاً به یک مرکز مقابله با هاری مراجعه کند تا با واکسیناسیون هاری درمان شود. شست‌ و شوی زخم و بخیه نکردن و بازبودن زخم بسیار مهم است و اساس پیشگیری و درمان هاری است. سپس می‌توان از مواد ضدعفونی‌کننده مثل بتادین برای زخم استفاده نمود. چون ویروس هاری به نور و جریان هوا حساس است در نتیجه زخم نباید بخیه زده شود و حتی الامکان روی زخم باز باشد.

به صورت معمول واکسیناسیون تا ۶ روز پس از گازگرفتگی و قبل از بروز علائم بیماری هاری می‌تواند ۱۰۰ درصد بیماری را از بین ببرد. اما پس از بروز علائم، درمان، دیگر امکان‌پذیر نیست.

علائم بیماری هاری

علایم اولیه هاری عبارت‌اند از سرفه، خستگی، تب، سردرد، بدن درد، سوزش در محل گاز گرفتگی، کاهش اشتها، احساس تهوع، درد عضلانی، گلو درد.

همچنین فرد مبتلا در طول این دوره ممکن است به صدا و نور بسیار حساس شود. پس از بروز این مراحل بهبودی فرد مبتلا تقریباً ناممکن است.

مرحله نهایی بیماری هاری

مرحله نهایی بیماری هاری، دوره حاد عصبی نام دارد. در طول این دوره، ویروس هاری سیستم عصبی مرکزی فرد را آلوده می‌کند. علایم نهایی هاری عبارت است از:

  • اضطراب
  • رفتارهای خشونت آمیز
  • توهم و افسردگی
  • ترس از آب
  • مشکل در صحبت کردن و تکلم
  • ناتوانی در بلع، فلج شدن فک
  • حرکت غیر طبیعی عضله دیافراگم
  • دو بینی
  • ایست قلبی
  • مشکلات تنفسی
  • در نهایت مرگ بیمار تا حداکثر پس از دو هفته.

 

بیماری هاری چیست و چگونه منتقل می شود؟

بیماری هاری چیست و چگونه منتقل می شود؟

 


بخش هاي مختلف بيمارستان دامپزشکي درين

جهت سهولت استفاده شما مخاطبين گرامي بخش هاي مختلف و مورد نياز شما عزيزان در اين قسمت آورده شده تا در صورت نياز به بررسي هر يک از آن ها بپردازيد. پس از انتخاب بخش مورد نظر خود تنها با يک کليک بر روي آن مي توانيد آن را مشاهده کنيد:

  1. بخش عمومي
  2. بخش تخصصي
  3. بخش پرندگان و جوندگان
  4. بخش آبزيان و حيوانات خاص (اگزوتيک)
  5. بخش حيوانات حيات وحش

 

بخش پرندگان و جوندگان دامپزشکی درین

از جمله بخش های مقتدر بیمارستان دامپزشکی درین که علاوه بر دارا بودن تجهیزات بروز و مدرن، دارای کادر متخصص و مجرب می باشد، بخش پرندگان و جوندگان دامپزشکی درین می باشد که دربخش پرندگان کلیه امور تشخیص، درمان، ویزیت، کوتاه کردن پر، کوتاهی نوک و ناخن و همچنین انجام واکسیناسیون و کلیه امور درمانی پرندگان زینتی زیر نظر متخصصان این عرصه صورت می پذیرد.

همانند پرندگان در بخش جوندگان نیز تمامی امور درمانی ؛ واکسیناسیون و سرم تراپی و ویزیت و همچنین رفع ناهنجاریهای مربوط به دهان و دندان جوندگان را با حد اکثر کیفیت به عهده دارد و با وجود بخش تخصصی دندانپزشکی پیشرفته در بیمارستان دامپزشکی شبانه روزی درین امکان اصلاح و درمان دهان و دندان جوندگان فراهم است.

 


مطالب و اخبار تخصصی را در سایت دامپزشکی درین دنبال نمایید.

اخبار دامپزشکی

دامپزشکی درین با خدمات متنوع خود، تنها بیمارستان دامپزشکی مجهز در شرق تهران می باشد. بیمارستان و کلینیک دامپزشکی درین به صورت شبانه روزی آماده خدمت رسانی به مراجعین محترم می باشد. جهت دریافت اطلاعات کاملتر با ما تماس حاصل نمایید.


آدرس دامپزشکی شبانه روزی درین:

بزرگراه رسالت – بین چهار راه سرسبز (آیت) و مدائن – پلاک ۵۸۴ – مجتمع درین .

شماره تلفن های ثابت :

۷۷۱۳۰۵۴۰ ۰۲۱  – ۷۷۱۳۰۵۴۱ ۰۲۱

۷۷۱۳۰۵۴۲ ۰۲۱  – ۷۷۴۹۹۱۴۷ ۰۲۱

۷۷۰۹۳۷۸۱ ۰۲۱  – ۷۷۱۳۰۵۳۹ ۰۲۱

شماره تلفن تماس های اینترنتی بیمارستان دامپزشکی درین:

۰۹۱۲۵۹۸۴۶۴۰ – ۰۹۰۲۷۷۷۹۰۰۸ – ۰۹۰۲۷۷۷۹۰۰۷

آدرس شبکه های اجتماعی :

تلگرام

https://telegram.me/dorrinpethospital

اینستاگرام

https://www.instagram.com/dorrin_pet_hospital

آپارات

https://www.aparat.com/dorrinpethospital

لینک آدرس

https://goo.gl/maps/g4NHnstPMGn

 


 

دیدگاه ها بسته شده است