بیمارستان دامپزشکی درین

عفونت چشم بچه گربه

عفونت چشم بچه گربه

مشکل عفونت چشم بچه گربه

در این مطلب در بخش داخلی بیمارستان دامپزشکی درین میزبان بچه گربه ایی بودیم که به علت مشکل عفونت چشم بچه گربه به کلینیک دامپزشکی درین آورده شده بود. گزارش زیر توسط مینا اسماعیل زاده دانشجوی ترم ۹ دانشگاه ازاد واحد گرمسار که به عنوان کارآموز بخش داخلی با بیمارستان دامپزشکی درین همکاری دارد تهیه و ارسال گردیده و در آن شرح حال و روند رسیدگی و درمان بیمار توضیح داده شده است که در ادامه تقدیم علاقه‌مندان می گردد.

کلینیک دامپزشکی حیوانات خانگی – بخش داخلی بيمارستان دامپزشکی درين دپارتمان حیوانات خانگی 
مشخصات بیمار:
  • نوع حیوان: گربه
  • نژاد: DSH
  • جنسیت: –
  • نام حیوان : –
  • وزن: ۶۰۰ گرم
  • سن: –
  • دما: ۳۸٫۷ درجه
  • وضعیت: –
علت مراجعه:

بچه گربه داخل خانه بوده و صاحب پت افتادن بچه گربه از بالای تلوزیون را گزارش کرده است.

وضعیت جسمانی و معاینه :

چشم ها شدیدا عفونی هستند و به نظر میرسد فک شکسته باشد, دهان فقط به مقدار کمی باز می شود , فک قفل شده و حیوان توانایی غذا خوردن ندارد.

درمعاینه ناحیه شکمی پزشک متوجه یبوست شدید و انباشتگی زیاد مدفوع در تمام دستگاه گوارش شده است.

درمعاینه چشمی , چشم راست دارای زخم مزمن وعفونت است descmetocele ( به صورت دایره سفید رنگ وسط زخم چشم ) دیده شده و طبق نظر پزشک قرنیه در شرف سوراخ شدن است و ممکن است در صورت عدم پاسخگویی به درمان و عدم ترمیم زخم نیاز به تخلیه چشم باشد.

در چشم چپ هم لکه سفید مشاهده میشود, که عامل ان به هرپس ویروس گربه سانان نسبت داده شد. همچنین در چشم یووییت قدامی ( anterior uveitis) مشاهده شد.

دامپزشک درخواست عکس جمجمه برای مشاهده فک , ازمایش سی بی سی و نسبت البومین گلوبولین دادند. برای یبوست هم تنقیه و تخلیه روده ها توصیه شد.

در رادیوگراف جمجه, شکستگی فک بالا و استخوان گونه ای مشاهده شد.

نسبت البومین گلوبولین ۰٫۷ محاسبه شد که با توجه به یووئیت قدامی حیوان را مشکوک به اف ای پی می کند.

روش درمان:

برای زخم چشم پی ار پی توسط سرم خون جهت کمک به ترمیم زخم و cunjuctiva flap توصیه شد.

قطره چشمی انتی بیوتیک و ویروسید نیز تجویز گردید.

 

عفونت چشم بچه گربه

عفونت چشم بچه گربه

در مورد زخم های قرنیه چشم گربه :

قرنیه چشم دارای سه لایه است که از بیرون شامل اپیتلیوم , استروما و دسمت (Descemet) میشود .اپیتلیوم خارجی ترین لایه قرنیه است و بسیار نازک می باشد ( حدود ۵ الی ۶ لایه سلولی). لایه میانی استروما نام دارد و لایه اصلی قرنیه می باشد. داخلی ترین لایه دسمت نام دارد. این سه لایه شفاف هستند و بدون حضور لکه های مخصوص قابل مشاهده نمی باشند. زخم های قرنیه می توانند عمق های متفاوتی داشته باشند که می توان این زخم هارا با رنگ امیزی فلوروسنت مشاهده کرد.

  • اپیتلیوم رنگ فلوروسنت را به خودش جذب نمیکند
  • لایه استروما رنگ را به خود جذب کرده و در معاینه ظاهر سبز رنگ به خود می گیرد
  • لایه دسمت هم رنگ را جذب نمی کند.

بنابراین اگر عمق زخم ما منجر به پارگی کامل اپیتلیوم شود به صورت سبزرنگ مشاهده می شود ولی اگر زخم عمیق تر باشد و به لایه دسمت برسد به صورت حلقه سفیدرنگ در وسط حلقه ای سبزرنگ از فلوروسنت دیده می شود که این عارضه دسمتوسل نام دارد و عارضه ای حاد محسوب می شود. حال اگر زخم عمق بیشتری پیدا کند و لایه دسمت سوراخ شود مایع داخل کره چشم بیرون میریزد و چشم کلاپس می شود که منجر به ایجاد اسیب جبران ناپذیری می گردد.

عامل ایجاد زخم قرنیه :

عواملی که منجر به زخم های قرنیه می شوند متعدد هستند:

این زخم ها می توانند ناشی از تروما و ضربه مثل مالیده شدن چشم به سطوح سخت و یا پارگی در اثر برخورد با اجسام تیز مانند پنجه گربه باشد.

علت دیگر می تواند در اثر تماس با مواد شیمیایی باشد از قبیل شامپوها و مایعات شیمیایی دیگر

همچنین می تواند در اثر ورود ذرات خاک به چشم ایجاد شود.

از سایر علل زخم ها میتوان به عفونت های باکتریایی و ویروسی مثل هرپس ویروس و بیماری هایی دیگر از قبیل خشکی قرنیه ناشی از کاهش تولید اشک ( keratoconjunctivitis) و بیماری های غدد درون ریز مثل دیابت ملیتوس و کوشینگ اشاره کرد.

علائم زخم قرنیه: 

از علائم این زخم ها می توان به دردناکی انها اشاره کرد که معمولا به صورت پنجه زدن توسط حیوان دیده میشود, پلک زدن سریع , تنگ کردن چشم ها و جمع شدن ترشحات در گوشه چشم از دیگر علایم بالینی این عارضه است.

درمان زخم قرنیه:

برای درمان این زخم ها از قطره های چشمی انتی بیوتیک استفاده میشود , همچنین برای کاهش درد میتوان قطره های چشمی اتروپین را تجویز کرد.

زخم های سطحی معمولا در مدت زمان ۳ تا ۵ روز بهبود میابند اما اگر زخم عمیق و در مرحله دسمتوسل باشد ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد. در این جراحی , جراح پلک بالا و پایین را به هم بخیه میزند تا چشم بسته باشد و امکان ترمیم زخم فراهم شود. گاهی سلول های مرده اطراف زخم را احاطه می کنند و اجازه ترمیم نمی دهند که در این صورت لازم است این سلول های مرده توسط جراحی برداشته شوند.

منبع : https://vcahospitals.com/know-your-pet/corneal-ulcers-in-cats

توجه : گزارشات مختلفی که در سایت بیمارستان دامپزشکی درین در خصوص روند درمان بیماری ها ارائه می گردد صرفا جهت اطلاع و اشنائی با مراقبت های اولیه بوده و موکدا تاکید می گردد از هر گونه خویش درمانی حیوانات خانگی جدا خوداری نمائید

 


بیمارستان دامپزشکی در تهران

بسیاری از صاحبان و سرپرستان حیوانات خانگی به محض روبرو شدن با مشکل در دنیای مجازی بدنبال ” بهترین دامپزشکی ” می گردند و با سرچ کلماتی مانند

  • ” بهترین دامپزشکی تهران “
  • و یا ” بهترین دامپزشکی مرکز “

تلاش در یافتن ” بهترین درمانگاه حیوانات ” و یا ” بهترین دامپزشکی کشور ” می کنند. برخی بدنبال جملاتی مانند ” بهترین کلینیک دامپزشکی ” و امثال آن مانند ” بهترین درمانگاه دامپزشکی ” می گردند و البته صاحبان پرندگان این جستجو را با جملاتی مانند

  • ” بهترین کلینیک پرندگان “
  • و یا ” بهترین بیمارستان دامپزشکی “

سرچ و پیگیری می کنند.

دامپزشکی حیوانات کوچک در بیمارستان دامپزشکی درین بعنوان یک مرکز دامپزشکی در شرق پاسخگوی نیازهای دامپزشکی در مرکز بوده و بعنوان دامپزشکی مرکزی کشور مطرح و همچنین بواسطه دسترسی بزرگراهی راحت و خارج از طرح پاسخگوی صاحبان حیوانات نیازمند به دامپزشکی در نیاوران و حتی دنبال کننده گان دامپزشکی در پاسداران و یا سایر متقاضیان دامپزشکی ایران می باشد و بی شک حیوانات خانگی همشهریان و حتی سایر حیوانات ایرانیان در دامپزشکی درین تجربه بهتری خواهند داشت.

 


آشنایی بیشتر با بیمارستان دامپزشکی درین

حضور دامپزشکان و متخصصین دامپزشکی در بیمارستان دامپزشکی درین و وجود بخشها و قسمتهای مختلف منجمله

  1. بخش جراحی حیوانات ،
  2. داروخانه دامپزشکی ،
  3. آزمایشگاه حیوانات ،
  4. رادیولوژی
  5. و سونوگرافی

همچنین امکانات سرم تراپی حیوانات و واکسیناسیون حیوانات و تزریقات و فیزیوتراپی حیوانات و حتی خدمات جانبی مانند

  • پت شاپ
  • و اصلاح و شستشوی حیوانات
  • و بستری حیوانات
  • و سایر خدمات و امکانات
  • “اورژانس حیوانات “
  • یا “فوریتهای دامپزشکی “
  • و “امداد و اورژانس دامپزشکی “

از نیاز های جامعه می باشد.

ساعات کار بیمارستان درین

ساعت کار بخش داخلی، اورژانس، داروخانه، پت شاپ، بستری و رادیولوژی، آزمایشگاه و سایر بخش های بیمارستان دامپزشکی درین  بصورت شبانه روزی می باشد (۲۴ ساعته) و تنها کلینیک تخصصی پرندگان با حضور متخصصین پرنده همه روزه از ساعت ۱۰/۳۰ صبح الی ۲۴ شب ارائه خدمات می نماید.

لازم به ذکر است چنانچه علاقه به نگهداری از سگ و یا گربه در منزل و یا محیط کار را دارید، بیمارستان دامپزشکی درین با همکاری متخصصین حیوانات خانگی در بخش های ویژه و مجهز برای درمان این حیوانات، همه روزه آمادگی درمان، معاینه و ویزیت دوره ای حیوان شما را در بخش کلینیک حیوانات بیمارستان دامپزشکی درین را دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.