بیمارستان دامپزشکی درین

سرفه سگ یا کنل کاف

سرفه سگ یا کنل کاف

سرفه سگ یا کنل کاف

در این مطلب در بخش مقالات بیمارستان دامپزشکی درین به بررسی بیماری سرفه سگ یا کنل کاف پرداخته ایم و مواردی را که در این زمینه باید با آنها آشنا شوید را شرح داده ایم.

سرفه سگدانی یا کنل کاف ( Kennel Cough ) چیست؟

کنل کاف (که به عنوان برونشیت عفونی نای سگ سانان نیز شناخته می شود) یک بیماری تنفسی بسیار مسری است. معمولاً، انتقال این بیماری در مکانهایی که تعداد زیادی از سگ سانان نگهداری می شوند، مانند، پانسیون های سگ ها، محل های نگهداری روزانۀ سگها، پارک سگها، گروه های آموزشی و محل های نمایش سگ ها، دیده می شود. این بیماری می تواند از طریق قطرات پخش شده در هوا، تماس مستقیم (به عنوان مثال، تماس پوزه های حیوان) یا سطوح آلوده (از جمله ظروف آب و غذا)، منتقل شود. بیماری کنل کاف در بیشتر سگها به راحتی قابل درمان است اما در توله سگهای کوچکتر از شش ماه و سگهای دارای مشکلات سیستم ایمنی، شدت بیشتری دارد.

علائم بیماری کنل کاف چیست؟

اگر سگ شما مبتلا به این بیماری شده باشد، ممکن است یک یا چند مورد از علائم زیر را نشان دهد:

• سرفۀ شدید، غالباً با صدای “خس خس” – این بارزترین علامت است

• آبریزش بینی

• عطسه

• بی حالی

• از دست دادن اشتها

• تب خفیف

اگرچه کنل کاف در سگهای سالم به راحتی قابل درمان است، به گفتۀ فیتزجرالد، مقاله نویس AKC Family Dog، گزارش دادن علائم سرفه به دامپزشک تان دارای اهمیت است زیرا می تواند نشانه ای از یک بیماری جدی تر باشد.

به گفتۀ وی: “ویروس هاری سگ سانان و ویروس آنفلوانزای سگ سانان هر دو با علائمی تقریباً مشابه با کنل کاف شروع می شوند”.

سایر مواردی که می تواند باعث سرفه شود شامل نای تحریک شده، برونشیت، آسم و حتی بیماریهای قلبی است.

کنل کاف چگونه درمان می شود؟

به طور معمول، موارد خفیف بیماری کنل کاف، با یک یا دو هفته استراحت درمان می شوند، اما دامپزشک ممکن است برای جلوگیری از عفونت ثانویه و کاهش سرفه و علائم بیماری، آنتی بیوتیک تجویز کند.
به گفتۀ دکتر فیتزجرالد: “گزارش شده است که نبولایزرها و بخورهایی که از آنتی بیوتیک های استنشاقی یا برونکودیلاتور ها استفاده می کنند می توانند مفید باشند اما معمولاً تجویز نمی شوند”. برای توصیه های درمانی با دامپزشک خود مشورت کنید. همچنین، بهتر است صاحبان سگ در هنگام پیاده روی، بجای قلاده از دهنه یا افسار استفاده کنند، زیرا تحریک نای می تواند سرفه را تشدید کند و حتی ممکن است باعث آسیب به نای شود. اگر خانواده ای دارید که دارای چندین حیوان خانگی هستند و یکی از آنها علائم سرفه نشان می دهد، همۀ سگهای خانه در معرض ابتلا قرار دارند.

آیا می توان از کنل کاف پیشگیری کرد؟

واکسنی برای باکتری بوردتلا که شایعترین عامل ابتلا به کنل کاف است، در دسترس است. سگهایی که به طور مکرر پانسیون می شوند، از امکانات مراقبت های روزانۀ سگ ها استفاده می کنند، در ورزش های مربوط به سگها شرکت می کنند، یا به هر صورت در معرض گروه های بزرگی از سگ ها هستند، می توانند از این واکسن بهره مند شوند، همچنین بسیاری از مراکز آموزشی، پانسیونها، محلهای نگهداری روزانه، نیاز به ارائۀ گواهی واکسیناسیون دارند. این واکسن به صورت خوراکی، داخل بینی و تزریقی موجود است و بسته به نوع آن معمولاً ابتدا در دو دوز، به فاصلۀ دو تا چهار هفته استفاده می شود و به دنبال آن هر شش ماه تا یک سال، یک تقویت کننده تجویز می شود.
اگرچه، بیشتر موارد ابتلا به کنل کاف در اثر بوردتلا گزارش شده است، اما برخی از موارد نیز توسط سایر عوامل، از جمله باکتری های بوردتلا برونشیسپتیکا، آدنو ویروس نوع ۲ سگ سانان، ویروس پارااینفلونزای سگ سانان، کرونا ویروس تنفسی سگ سانان و مایکوپلاسماها، ایجاد شده اند، بنابراین، این واکسن ممکن است مانع ابتلای سگ شما به این بیماری نشود

با توجه به مطالعه چند رفرنس استفاده از داروهای زیر تحت نظر پزشک متخصص جهت درمان پیشنهاد می گردد:

۱-آنتی بیوتیک

۲-برنکودیلاتور

۳-موکولیتیک

گزارش از صدف شاطری دانشجوی ترم ۱۱ دامپزشکی دانشگاه علوم تحقیقات

آشنایی بیشتر با بیمارستان دامپزشکی درین

حضور دامپزشکان و متخصصین دامپزشکی در بیمارستان دامپزشکی درین و وجود بخشها و قسمتهای مختلف منجمله بخش جراحی حیوانات ، داروخانه دامپزشکی ، آزمایشگاه حیوانات ، رادیولوژی و سونوگرافی همچنین امکانات سرم تراپی حیوانات و واکسیناسیون حیوانات و تزریقات و فیزیوتراپی حیوانات و حتی خدمات جانبی مانند پت شاپ و اصلاح و شستشوی حیوانات و بستری حیوانات و سایر خدمات و امکانات در مرکز درمانی و انواع کلینیک حیوانات مستقر در بیمارستان دامپزشکی درین برای انواع پت و حیوان خانگی و پرندگان و حیوانات اگزوتیک و حیوانات خاص ،این امکان را فراهم نموده تا صاحبان حیوانات همراه ، بتوانند با مراجعه حضوری و دوره ای پت خود را مورد معاینه و برسی دوره ای قرار داده و از سلامت او مطمئن شوند. همچنین چنانچه بیماری و مشکلی برای پت و پرنده و یا حیوان خانگی و اگزوتیک پیش آمد، اقدامات درمانی و حتی اورژانسی را بصورت شبانه روزی دریافت کنند.

ساعات کار بیمارستان درین

ساعت کار بخش داخلی، اورژانس، داروخانه، پت شاپ، بستری و رادیولوژی، آزمایشگاه و سایر بخش های بیمارستان دامپزشکی درین  بصورت شبانه روزی می باشد (۲۴ ساعته) و تنها کلینیک تخصصی پرندگان با حضور متخصصین پرنده همه روزه از ساعت ۱۳ الی ۲۱ ( ۱ تا ۹ شب ) ارائه خدمات می نماید.

لازم به ذکر است چنانچه علاقه به نگهداری از سگ و یا گربه در منزل و یا محیط کار را دارید، بیمارستان دامپزشکی درین با همکاری متخصصین حیوانات خانگی در بخش های ویژه و مجهز برای درمان این حیوانات، همه روزه آمادگی درمان، معاینه و ویزیت دوره ای حیوان شما را در بخش کلینیک حیوانات بیمارستان دامپزشکی درین را دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.