بیمارستان دامپزشکی درین

زخم بدن خرگوش

زخم بدن خرگوش

زخم بدن خرگوش

در این مطلب در بخش داخلی بیمارستان دامپزشکی درین میزبان خرگوشی بودیم که برای مشکل زخم بدن خرگوش به بیمارستان درین آورده شده بود. گزارش زیر توسط کار آموز رشته دامپزشکی فاطمه محمدی دانشجوی رشته دکترای دامپزشکی در بخش کلینک اگزوتیک و حیوانات خاص در بیمارستان دامپزشکی درین، همراه با عکس از مراحل مختلف تهیه شده و تقدیم حضور می گردد :

بخش داخلی بیمارستان دامپزشکی درین دپارتمان حیوانات اگزوتیک و حیوانات خاص كلينيک دامپزشكی

مشخصات بیمار:
  • نوع حیوان: خرگوش
  • نژاد: –
  • جنسیت: ماده
  • نام: آلبا
  • وزن: –
  • سن: –
  • دما:-
  • وضعیت: –
علت مراجعه:

حیوان دچار زخم ها و پوسته هایی در قسمت صورت و دست و بینی شده است و پزشک تشخیص جرب داده بودند . داروی آیور تجویز کرده بودند که جواب خاصی نگرفتند.

معاینه :

پس از معاینه توسط پزشک تشخیص بیماری cheyletiellosis دادند که ناشی از جرب cheyletiella parasitovorax یا cheyletiella firmani در خرگوش می باشد.

درمان:

با توجه به عدم درمان توسط آیورمکتین، پزشک سم آمیتراز را تجویز نمودند که روزانه باید به قسمت های مبتلای پوست مالیده شود و حیوان به هیچ عنوان نباید آن ها را لیس بزند .

بیماری Cheyletiellosis :

اتیولوژی

این جرب به صورت شوره های متحرک می باشد . این جرب سفید و بزرگ بسیار واگیر دار می باشد.

اپیدمیولوژی

در حیوانات جوان تر و پیرتر به خصوص زمانی که نتوانند خودشان را تمیز کنند (از جمله زمانی که مشکلات دندانی و مفصلی دارند) بیشتر اتفاق می افتد.
در خرگوش هایی با موی بلند بیشتر رخ می دهد.

علائم بالینی

این بیماری ممکن است در بعضی حیوانات علائم خاصی نشان ندهد. به این صورت که ممکن است همراه با خارش باشد یا نباشد.

نکته بارز در این بیماری وجود شوره و پوسته پوسته شدن در قسمت های مختلف بدن به ویژه بینی، دست ها، دم و … می باشد.

هم چنین موریختگی به خصوص در قسمت گردن مشاهده می شود.

تشخیص

وجود شوره ها و پوسته های متحرک نشانه وجود بیماری می باشد.

ولی تشخیص قطعی بیماری با نمونه برداری و skin scraping و مشاهده توسط میکروسکوپ‌ می باشد.

درمان

درمان این بیماری در خرگوش آیورمکتین می باشد. اما مشاهده شده است که در بعضی کیس ها که به آیورمکتین جواب نداده اند، سم آمیتراز می تواند جایگزین خوبی باشد.

زخم بدن خرگوش

زخم بدن خرگوش

زخم بدن خرگوش

زخم بدن خرگوش

 

 

 

نگهداری از حیوانات خانگی

انسان امروز و محدودیتهایش در کنار حس علاقه و نیاز های عاطفی وپرورش حس مسئولیت پذیری و حفاظتی ، بستر نگهداری از حیوانات خانگی یا PET را برای خود فراهم نموده ، حیواناتی که بالقوه برای شخص نگهدارنده و سایر اطرافیان و خانواده او خطر و تهدیدی نداشته باشند و البته آنچه باید مورد توجه ودقت قرار گیرد فضا و امکاناتی است که باید فراهم گردد تا حیوان بتواند در محیط کوچک خانه نیازهای فیزیولوژیک مانند جفتگیری ، همسرگزینی ، زایمان و پرورش فرزند را براحتی انجام دهد ، تا بتوانند سودمندی های عاطفی و فیزیکی را برای نگهدارنده و اطرافیان خود ایجاد نمایند.

حیوانات خانگی را در دو گروه حیوانات عادی و معمول مانند سگ و گربه و انواع پرنده و ماهی و … و دسته دوم را بعنوان حیوان خانگی غیر معمول و یا اگزوتیک ( EXOTIC) مانند خرگوشها، همستر و موشها و میمون و جوجه تیغی و … میتوان دسته بندی و تقسیم کرد و البته در کنار آنها دسته سومی هم هستند که بعنوان حیوان خانگی نبوده و هر آن امکان بیداری غرایز ذاتی و فیزولوژیک وحشی آنها بروز کرده و تعهدیدی برای نگهدارنده و اطرافیان باشند مانند انواع شیر و ببر و پلنگ و تمساح و انواع خزنده و مار و … که هرچند از بدو تولد و کودکی در محیط خانه رشد یافته باشند باز هم به دلایل مذکور خطرناک هستند

ساعات کار بیمارستان درین

ساعت کار بخش داخلی، اورژانس، داروخانه، پت شاپ، بستری و رادیولوژی، آزمایشگاه و سایر بخش های بیمارستان دامپزشکی درین  بصورت شبانه روزی می باشد ( ۲۴ ساعته ) و تنها کلینیک تخصصی پرندگان با حضور متخصصین پرنده همه روزه از ساعت ۱۳ الی ۲۱ ( ۱ تا ۹ شب ) ارائه خدمات می نماید.

لازم به ذکر است چنانچه علاقه به نگهداری از سگ و یا گربه در منزل و یا محیط کار را دارید، بیمارستان دامپزشکی درین با همکاری متخصصین حیوانات خانگی در بخش های ویژه و مجهز برای درمان این حیوانات، همه روزه آمادگی درمان، معاینه و ویزیت دوره ای حیوان شما را در بخش کلینیک حیوانات بیمارستان دامپزشکی درین را دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.