بیمارستان دامپزشکی درین

درمان یبوست با تنقیه سگ

درمان یبوست با تنقیه سگ

درمان یبوست با تنقیه سگ ENEMA

در این مطلب در بخش مقالات بیمارستان دامپزشکی درین به بررسی درمان یبوست با تنقیه سگ پرداخته ایم و مواردی را که در این زمینه باید با آنها آشنا شوید را شرح داده ایم.

کلینیک دامپزشکی حیوانات و پرندگان خانگی بیمارستان دامپزشکی شبانه روز ی درین

روش تنقیه سگ ENEMA

روش تنقیه سگ با تشخیصص پزشک معالج، برای رفع یبوست یا یبوست شدید بکار می رود. در واقع از محلول های تنقیه برای نرم کردن مدفوع سخت و سفت شده استفاده می شود.

محلول تنقیه را باید قبل از تزریق گرم کرد و از یک کاتتر لاستیکی روغن کاری شده یا لوله تغذیه برای تجویز دوز محاسبه شده به آرامی استفاده نمود تا باعث استفراغ نشود.

موارد زیر را برای تنقیه می توان استفاده کرد:

  • o نمک ایزوتونیک گرم یا آب لوله کشی (۵-۱۰ میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم وزن بدن)
  • o لاکتولوز به عنوان یک نرم کننده اسمزی مدفوع
  • o دوکوزات به عنوان یک نرم کننده مدفوع
  • o روغن معدنی به عنوان روان کننده

نباید روغن معدنی با دوکوزات مخلوط شود. دوکوزات باعث جذب مخاطی روغن معدنی می شود و روغن معدنی مدفوع را می پوشاند و از اثر نرم کنندگی دوکوزات جلوگیری می کند. محلول فسفات سدیم که دارای اثرات نرم کننده، حجیم کننده و تحریک کننده است، فقط در سگ های با جثه متوسط و بزرگ با هیدراتاسیون طبیعی و عملکرد کلیوی قابل استفاده است.

به هیچ عنوان سدیم فسفات نباید در گربه ها و سگ های با جثه کوچک استفاده شود؛ بدلیل ایجاد هایپرناترمی و هایپراسمولالیتی و هایپرفسفاتمیا و هیپوکلسمیا.
استخراج دستی مدفوع نهفته

در یبوست یا یبوست شدید، تعادل مایع و الکترولیت را به صورت تزریقی بازگردانید و کولون را به صورت دستی تحت بیهوشی عمومی در حالی که لوله داخل تراشه در جای خود قرار داده است، تخلیه کنید.

با سالین گرم ایزوتونیک به عنوان محلول تنقیه برای نرم کردن مدفوع نهفته استفاده کنید. توده‌های مدفوع باقی‌مانده را با دستکاری آرام از طریق شکم بیرون بیاورید تا مدفوع را به داخل رکتوم دیستال برای برداشتن دیجیتال یا فورسپس هدایت کنید. برای جلوگیری از آسیب بیش از حد روده در حیوانات با نهفتگی وسیع مدفوع، ممکن است توصیه شود که روده بزرگ را به صورت دستی در مراحل طی ۲ تا ۳ روز تخلیه کنید.

ملین درمانی خوراکی:

داروهای ملین خوراکی و مکمل های غذایی می توانند در صورت نیاز برای کنترل یبوست و جلوگیری از عود تجویز شوند. ملین‌ها مدفوع را روان می‌کنند، نفوذ آب را برای نرم کردن مدفوع تقویت می‌کنند، مایع مخاطی روده و انتقال الکترولیت را تقویت می‌کنند یا تحرک حرکتی روده بزرگ را تحریک می‌کنند. آنها با توجه به خواص و مکانیسم عمل خود به عنوان حجم دهنده، روان کننده، نرم کننده، اسمزی، محرک، یا محرک طبقه بندی می شوند. بسیاری از ملین های خوراکی برای فعالیت مطلوب نیاز به مصرف آب معمولی و هیدراتاسیون بیمار دارند. استفاده از یک ملین خوراکی اغلب باید با تنظیم دوز فردی انجام شود تا زمانی که دفعات مدفوع و قوام مدفوع به دست آید.
موثرترین و مفیدترین ملین ها از نظر بالینی فیبر غذایی، لاکتولوز و داروهای تقویت کننده مانند سیزاپراید هستند.

رژیم های غذایی با فیبر بالا ممکن است انسداد را در گربه های مبتلا به مگاکولون یا کم آبی بدتر کند. ممکن است رژیم‌های غذایی با قابلیت هضم کم و کم باقیمانده ترجیح داده شوند. ملین هایی مانند روغن معدنی و وازلین سفید برای نرم کردن و روان کردن مدفوع به منظور تسهیل تخلیه استفاده می شود. تنقیه روغن معدنی گاهی اوقات برای کمک به استخراج دستی مدفوع مفید است، اما روغن معدنی را به صورت خوراکی ندهید زیرا می تواند منجر به ذات الریه لیپیدی استنشاقی شود. لاکتولوز از نظر بالینی مفیدترین و مؤثرترین ملین اسمزی است. این یک ملین عالی برای همه منظوره هم برای سگ و هم برای گربه است.

پیشگیری:

از بلع مواد یبوست یا ساینده مانند استخوان جلوگیری کنید. با اتخاذ یک روال نظافت منظم، به خصوص در گربه ها، از بلع موی شل جلوگیری کنید. به سگ ها یک برنامه ورزشی روزانه و فرصت های مکرر برای اجابت مزاج بدهید. روزانه بستر تمیز برای گربه ها فراهم کنید تا مدفوع منظم را تشویق کنید. برای تشویق مصرف آب همیشه به آب شیرین دسترسی داشته باشید. استفاده از هر دارویی را که باعث یبوست می شود تنظیم کنید یا قطع کنید. درمان اختلالات مستعد پروستات، غدد درون ریز (کم کاری تیروئید)، ستون فقرات و ارتوپدی. ضایعات دردناک یا انسدادی آنورکتال را در صورت لزوم با جراحی اصلاح کنید.

 

درمان یبوست با تنقیه سگ

گردآورنده: این گزارش توسط امیرحسین صادقی، دانشجوی دکتری حرفه ای دامپزشکی دانشگاه آزاد تهران واحد علوم و تحقیقات، برای سایت بیمارستان دامپزشکی درین تهیه و ارسال گردید.

آشنایی بیشتر با بیمارستان دامپزشکی درین

حضور دامپزشکان و متخصصین دامپزشکی در بیمارستان دامپزشکی درین و وجود بخشها و قسمتهای مختلف منجمله بخش جراحی حیوانات ، داروخانه دامپزشکی ، آزمایشگاه حیوانات ، رادیولوژی و سونوگرافی همچنین امکانات سرم تراپی حیوانات و واکسیناسیون حیوانات و تزریقات و فیزیوتراپی حیوانات و حتی خدمات جانبی مانند پت شاپ و اصلاح و شستشوی حیوانات و بستری حیوانات و سایر خدمات و امکانات در مرکز درمانی و انواع کلینیک حیوانات مستقر در بیمارستان دامپزشکی درین برای انواع پت و حیوان خانگی و پرندگان و حیوانات اگزوتیک و حیوانات خاص ،این امکان را فراهم نموده تا صاحبان حیوانات همراه ، بتوانند با مراجعه حضوری و دوره ای پت خود را مورد معاینه و برسی دوره ای قرار داده و از سلامت او مطمئن شوند. همچنین چنانچه بیماری و مشکلی برای پت و پرنده و یا حیوان خانگی و اگزوتیک پیش آمد، اقدامات درمانی و حتی اورژانسی را بصورت شبانه روزی دریافت کنند.

ساعات کار بیمارستان درین

ساعت کار بخش داخلی، اورژانس، داروخانه، پت شاپ، بستری و رادیولوژی، آزمایشگاه و سایر بخش های بیمارستان دامپزشکی درین  بصورت شبانه روزی می باشد (۲۴ ساعته) و تنها کلینیک تخصصی پرندگان با حضور متخصصین پرنده همه روزه از ساعت ۱۳ الی ۲۱ ( ۱ تا ۹ شب ) ارائه خدمات می نماید.

لازم به ذکر است چنانچه علاقه به نگهداری از سگ و یا گربه در منزل و یا محیط کار را دارید، بیمارستان دامپزشکی درین با همکاری متخصصین حیوانات خانگی در بخش های ویژه و مجهز برای درمان این حیوانات، همه روزه آمادگی درمان، معاینه و ویزیت دوره ای حیوان شما را در بخش کلینیک حیوانات بیمارستان دامپزشکی درین را دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.