بیمارستان دامپزشکی درین

ترس و مراحل تکاملی رشد سگ

ترس و مراحل تکاملی رشد سگ

ترس و مراحل تکاملی رشد سگ

در این مطلب در بخش مقالات بیمارستان دامپزشکی درین به بررسی ترس و مراحل تکاملی رشد سگ پرداخته ایم و مواردی را که در این زمینه باید با آنها آشنا شوید را شرح داده ایم.

کلینیک دامپزشکی حیوانات و پرندگان خانگی بیمارستان دامپزشکی شبانه روز ی درین

ترس و مراحل تکاملی رشد سگ

ترس و دوران حساس اجتماعی شدن

‎تمام حیوانات، مرحله ی ای تکاملی در ارتباط با شکل گیری رفتار، در اوایل دوران زندگی خود طی می کنند که طی آن، هر چیزی را که با آن مواجه داشته باشند، بدون داشتن احساس ترس، قبول می کنند.

به این دوره،

  • در نوزادان نارس(Altricial)،
  • دوره ی نوزادی(Neonatal period)

اطلاق می گردد.

مثلا در سگ ها، از ابتدای تولد تا دو هفتگی را، یا زمانی که چشم و گوش های آن ها باز شود، شامل می شود.

سیستم درک حواس طی این مدت، ناقص است. به عبارتی، تنها هدف زندگی توله ها یا بچه گربه ها،

  • متعادل نگه داشتن دما
  • و کسب انرژی از طریق غذا خوردن

می باشد.

هر کس یا حیوانی که در این دوره، غذا در اختیار توله ها قرار دهد، به عنوان والد توسط توله شناخته می گردد.

به همین سبب است که اگر بوسیله ی گونه ی دیگری هم تغذیه یا نگهداری گردند، ارتباط بسیار مستحکمی می تواند بین این دو گونه ی متفاوت(یعنی توله و والد)، شکل بگیرد.

از آنجایی که سیستم درک حواس توله سگ ها، و احتمالا گربه ها، در دوره ی نوزادی به شدت ناقص و ضعیف است، تقریبا هر اتفاق ناخوشایندی نیز فاقد اثرات منفی طولانی مدت خواهد بود.

دوره دوم

دوره ی بعدی، دوره ی گذر نامیده می شود.

طی این دوره، که تقریبا یک هفته به طول می انجامد، امواج مغزی تکامل پیدا می کنند.

توله بازی کردن با همدیگر را آغاز می کنند.

دیگر نیازی نیست تا مادر، ناحیه ی مخرجی و تناسلی را جهت دفع ادرار و مدفوع تحریک کند.

 

 

ترس و مراحل تکاملی رشد سگ

دوره سوم

مهم ترین دوره ی شکل گیری ارتباطات اجتماعی و رفتار در بچه گربه ها و توله ها، از انتهای هفته ی سوم آغاز می گردد.

دوره ای که توله اطرافیان خود را، از والدین گرفته تا محیطی را که در آن زندگی می کند، به عنوان موارد قابل اطمینان قبول می کند.

به طور خلاصه، این دوره که از آن به عنوان دوره ی اجتماعی شدن یاد می شود، در توله سگ ها به طور میانگین از انتهای سه هفتگی تا انتهای دوازده هفتگی به طول می انجامد.

البته بیشترین تاثیر پذیری از محیط اطراف بین ۶ تا ۸ هفتگی رخ می دهد.

 

 

آزمایش

تحقیقی که بر روی چندین توله ی نژاد پودل صورت گرفته، مشخص شده که هر چقدر دفعات مواجهه داشتن با محرک هایی نظیر

  • نوازش کردن توسط انسان های مختلف،
  • بازی کردن با سایر توله ها،

در طیف سنی ۵ تا ۹ هفتگی بیشتر باشد، شانس اجتماعی تر شدن آن توله به مراتب نسبت به زمانی که این محرک ها قبل یا بعد از دوره ی مذکور در تماس با توله قرار گیرند، بیشتر خواهد بود.

حال اگر اتفاقات ناخوشایندی در این مدت رخ دهد یا اصلا مواجهه ای با محرک های طبیعی صورت نگیرد، توله یا بچه، به دلیل ماندگاری خاطرات حاصل از این دوره یا ناملموس بودن بسیاری از محرکات برای حیوان، نسبت به هر گونه عامل بیگانه یا تداعی کننده ی خاطرات آزاردهنده، احساس ترس خواهد داشت.

که در مراحل پیشرفته تر، به عنوان یک واکنش دفاعی، ای احساس ترس، به احساس خشم تبدیل می گردد.

 

ترس و مراحل تکاملی رشد سگ

 

گردآورنده: گزارش توسط علیرضا وفادار اصغری دانشجوی ترم سیزدهم دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران برای بیمارستان دامپزشکی درین تهیه و تنظیم شده است.


بیمارستان دامپزشکی در تهران

بیمارستانهای دامپزشکی حیوانات خانگی , و مراکز دامپزشکی در تهران یکی از نهادهای مهم در نظام نوین درمان و بهداشت و سلامت جامعه میباشد و از این جهت دارا ی اهمیت هستند که منابع عظیمی از سرمایه های انسانی ،مالی و تجهیزاتی را مورد استفاده و کاربردی مراکز دامپزشکی در پایتخت و حتی دامپزشکی در خاورمیانه قرار میدهند تا ضمن مسئولیت تامین و حفظ سلامت حیوانات خانگی که موجب ارتقا بهداشت و سلامت افراد و نهایتا جامعه را فراهم مینمایند نقشی اساسی بعنوان ستیا در دامپزشکی و رفع مشکلات اجتماعی از جمله اشتغالزائی را نیز عهده دار یاشند و رابطه ایرانیان و دامپزشکی را بیش از پیش نمایان گردانند.

دامپزشکی حیوانات کوچک در بیمارستان دامپزشکی درین بعنوان یک مرکز دامپزشکی در شرق پاسخگوی نیازهای دامپزشکی در مرکز بوده و بعنوان دامپزشکی مرکزی کشور مطرح و همچنین بواسطه دسترسی بزرگراهی راحت و خارج از طرح پاسخگوی صا حبان حیوانات نیازمند به دامپزشکی در نیاوران و حتی دنبال کنندگان دامپزشکی در پاسداران و یا سایر متقاضیان دامپزشکی ایران میباشد و بی شک حیوانات خانگی همشهریان و حتی سایر حیوانات ایرانیان در دامپزشکی درین تجربه بهتری خواهند داشت.


آشنایی بیشتر با بیمارستان دامپزشکی درین

حضور دامپزشکان و متخصصین دامپزشکی در بیمارستان دامپزشکی درین و وجود بخشها و قسمتهای مختلف منجمله

  1. بخش جراحی حیوانات ،
  2. داروخانه دامپزشکی ،
  3. آزمایشگاه حیوانات ،
  4. رادیولوژی
  5. و سونوگرافی

همچنین امکانات سرم تراپی حیوانات و واکسیناسیون حیوانات و تزریقات و فیزیوتراپی حیوانات و حتی خدمات جانبی مانند

  • پت شاپ
  • و اصلاح و شستشوی حیوانات
  • و بستری حیوانات
  • و سایر خدمات و امکانات

در مرکز درمانی و انواع کلینیک حیوانات مستقر در بیمارستان دامپزشکی درین برای انواع پت و حیوان خانگی و پرندگان و حیوانات اگزوتیک و حیوانات خاص ،این امکان را فراهم نموده تا صاحبان حیوانات همراه ، بتوانند با مراجعه حضوری و دوره ای پت خود را مورد معاینه و برسی دوره ای قرار داده و از سلامت او مطمئن شوند. همچنین چنانچه بیماری و مشکلی برای پت و پرنده و یا حیوان خانگی و اگزوتیک پیش آمد، اقدامات درمانی و حتی اورژانسی را بصورت شبانه روزی دریافت کنند.

ساعات کار بیمارستان درین

ساعت کار بخش داخلی، اورژانس، داروخانه، پت شاپ، بستری و رادیولوژی، آزمایشگاه و سایر بخش های بیمارستان دامپزشکی درین  بصورت شبانه روزی می باشد (۲۴ ساعته) و تنها کلینیک تخصصی پرندگان با حضور متخصصین پرنده همه روزه از ساعت ۱۳ الی ۲۱ ( ۱ تا ۹ شب ) ارائه خدمات می نماید.

لازم به ذکر است چنانچه علاقه به نگهداری از سگ و یا گربه در منزل و یا محیط کار را دارید، بیمارستان دامپزشکی درین با همکاری متخصصین حیوانات خانگی در بخش های ویژه و مجهز برای درمان این حیوانات، همه روزه آمادگی درمان، معاینه و ویزیت دوره ای حیوان شما را در بخش کلینیک حیوانات بیمارستان دامپزشکی درین را دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.