بیمارستان دامپزشکی درین

اسهال خونی در مدفوع سگ

اسهال خونی در مدفوع سگ

اسهال خونی در مدفوع سگ

در این مطلب در بخش داخلی بیمارستان دامپزشکی درین میزبان سگی بودیم که به علت وجود اسهال خونی در مدفوع سگ به بیمارستان درین آورده شده بود. گزارش زیر توسط سید مهراس هاشمی دولابی دانشجوی دامپزشکی دانشگاه آزاد شبستر که به عنوان کارآموز با بیمارستان دامپزشکی درین همکاری دارد تهیه و ارسال گردیده و در آن شرح حال و روند رسیدگی و درمان بیمار توضیح داده شده است که در ادامه تقدیم علاقه مندان می گردد.

کلینیک دامپزشکی حیوانات خانگی – بخش داخلی بيمارستان دامپزشکی درين دپارتمان حیوانات خانگی 

مشخصات بیمار:
  • نوع حیوان: سگ
  • نژاد: شیتزو
  • جنسیت: نر
  • نام حیوان : –
  • وزن: ۷ گیلوگرم
  • سن: ۴ ساله
  • دما: ۳۹.۱ درجه
  • وضعیت: واکسینه شده/ عقیم شده
علت مراجعه:

این کیس به دلیل دفع مدفوع به صورت اسهال و وجود اسهال خونی در مدفوع به بیمارستان مراجعه کرده است.

معاینه :

دمای بدن حیوان ۳۹.۱ درجه و نرمال بوده و با پرسش از صاحب حیوان مشخص شد که حیوان ۴ بار اسهال داشته و در آخرین بار در مدفوع، خون هم مشاهده شده است و یک روز شده که اشتها به غذا ندارد.

درباره وضعیت استفراغ هم گفته شد که ۲ بار استفراغ داشته است.

درباره وضعیت تغذیه حیوان مشخص شد که نوع و برند غذای خشک این کیس عوض شده و به تازگی گوشت بوقلمون هم خورده است .

تشخیص:

در معاینه بالینی در قسمت انتهایی دستگاه گوارش التهاب تشخیص داده شد و با گرفتن تاریخچه، این کیس دچار کولیت شده است که دلیل بوجود آمدن آن به خاطر تغییر ناگهانی رژیم غذایی می باشد .

درمان:

جهت درمان داروهای زیر تجویز گردید و روش استفاده از آنها به صاحب کیس آموزش داده شد

  • سرم رینگر
  • ویال پنتوپرازول ۴۰
  • آمپول اوندانسترون
  • ویال سفتریاکسون ۵۰۰
  • انفوزیون مترونیدازول ۰.۵٪

کولیت:

کولیت به معنی التهاب کولون در دستگاه گوارش می باشد. در این بیماری، مدفوع حیوان قوام خود را نداشته و اسهال می باشد و حجم کم دارد و می تواند حاوی مخاط یا خون تازه باشد. در تاریخچه حیوان مبتلا، اسهال که می تواند همراه با تنسموس باشد، افزایش تعداد دفعات دفع مدفوع، دفع موکوس، وجود خون در مدفوع وجود دارد.

دلایل بوجود آمدن کولیت :

انگل ها،

تغییر رژیم غذایی،

باکتری های پاتوژن.

درمان کولیت :

در درمان مواردی که عامل کولیت، تغییر رژیم غذایی می باشد، باید تغذیه حیوان اصلاح شود:

  • دادن رژیم غذایی همراه با فیبر
  • پرهیز از دادن مکمل های غذایی( به مدت چند روز)
  • دادن پروبیوتیک برای تنظیم فلور دستگاه گوارش
  • دادن فیبر محلول مانند پسیلیوم.

توصیه می شود بعد از ۴۸ ساعت الی ۷۲ ساعت بعد از شروع درمان، وضعیت حیوان به دامپزشک اعلام شود .

اسهال خونی در مدفوع سگ

 

توجه : گزارشات مختلفی که در سایت بیمارستان دامپزشکی درین در خصوص روند درمان بیماری ها ارائه می گردد صرفا جهت اطلاع و اشنائی با مراقبت های اولیه بوده و موکدا تاکید می گردد از هر گونه خویش درمانی حیوانات خانگی جدا خوداری نمائید

آشنایی بیشتر با بیمارستان دامپزشکی درین

حضور دامپزشکان و متخصصین دامپزشکی در بیمارستان دامپزشکی درین و وجود بخشها و قسمتهای مختلف منجمله بخش جراحی حیوانات ، داروخانه دامپزشکی ، آزمایشگاه حیوانات ، رادیولوژی و سونوگرافی همچنین امکانات سرم تراپی حیوانات و واکسیناسیون حیوانات و تزریقات و فیزیوتراپی حیوانات و حتی خدمات جانبی مانند پت شاپ و اصلاح و شستشوی حیوانات و بستری حیوانات و سایر خدمات و امکانات در مرکز درمانی و انواع کلینیک حیوانات مستقر در بیمارستان دامپزشکی درین برای انواع پت و حیوان خانگی و پرندگان و حیوانات اگزوتیک و حیوانات خاص ،این امکان را فراهم نموده تا صاحبان حیوانات همراه ، بتوانند با مراجعه حضوری و دوره ای پت خود را مورد معاینه و برسی دوره ای قرار داده و از سلامت او مطمئن شوند. همچنین چنانچه بیماری و مشکلی برای پت و پرنده و یا حیوان خانگی و اگزوتیک پیش آمد، اقدامات درمانی و حتی اورژانسی را بصورت شبانه روزی دریافت کنند.

ساعات کار بیمارستان درین

ساعت کار بخش داخلی، اورژانس، داروخانه، پت شاپ، بستری و رادیولوژی، آزمایشگاه و سایر بخش های بیمارستان دامپزشکی درین  بصورت شبانه روزی می باشد (۲۴ ساعته) و تنها کلینیک تخصصی پرندگان با حضور متخصصین پرنده همه روزه از ساعت ۱۳ الی ۲۱ ( ۱ تا ۹ شب ) ارائه خدمات می نماید.

لازم به ذکر است چنانچه علاقه به نگهداری از سگ و یا گربه در منزل و یا محیط کار را دارید، بیمارستان دامپزشکی درین با همکاری متخصصین حیوانات خانگی در بخش های ویژه و مجهز برای درمان این حیوانات، همه روزه آمادگی درمان، معاینه و ویزیت دوره ای حیوان شما را در بخش کلینیک حیوانات بیمارستان دامپزشکی درین را دارد.

1 دیدگاه

  1. Delnia گفت:

    پت ما هم تقریبا ۶ ماهی میشه که دچار همچین مشکلیه، بعضی اوقات داخل مدفوعش خون همراه با موکوز هست ولی اسهالی نیست میشه بگید علتش چیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.