بیمارستان دامپزشکی درین

مراقبت از آفتاب پرست

مراقبت از آفتاب پرست

مراقبت از آفتاب پرست

در این مطلب در بخش مقالات بیمارستان دامپزشکی درین به بررسی مراقبت از آفتاب پرست پرداخته ایم و مواردی را که در این زمینه باید با آنها آشنا شوید را شرح داده ایم.

کلینیک دامپزشکی حیوانات و پرندگان خانگی بیمارستان دامپزشکی شبانه روز ی درین

بررسی مراقبت از آفتاب پرست

خاستگاه و تنوع گونه

گونه های مختلفی از آفتاب پرست وجود دارد که زیستگاه بومی بسیاری از آنها از یمن و عربستان سعودی به سمت جنوب تا ماداگاسکار و بخش هایی از شرق آفریقا است. محبوب ترین گونه هایی که به عنوان حیوان خانگی نگهداری می شوند آفتاب پرست های

  1. Veiled
  2. ، Panther
  3. و Jackson’s

هستند.

بسته به جنس و گونه آنها، طول آنها به ۲۴ اینچ می رسد.

از ۱ تا ۱۲ سالگی عمر می کنند و در سن پنج ماهگی به بلوغ جنسی می رسند. بدیهی است آفتاب پرست هایی که در شرایط ایده آل، با رژیم غذایی مناسب و مراقبت های دامپزشکی نگهداری می شوند، عمر طولانی تری خواهند داشت.

در حالی که برخی از گونه ها از آب و هوای خشک تر مانند آفتاب پرست veiled هستند، برخی دیگر از مناطق گرمسیری تر هستند. بنابراین، به منظور مراقبت صحیح از آفتاب پرست خاص خود، تحقیقاتی را انجام دهید تا در مورد زندگی آن در طبیعت بیشتر بدانید.

مراقبت از آفتاب پرست

محفظه نگهداری

قفس آفتاب‌پرست باید به اندازه‌ای بزرگ باشد که به او اجازه حرکت کافی را بدهد و یک “زمین بازی” سه بعدی از شاخه‌های با قطرهای مختلف با برگ‌هایی برای پوشش را در خود جای دهد.

قفس ها باید از موادی ساخته شده باشند که به راحتی تمیز شوند. از قرار دادن محفظه در مناطق پر تردد یا شلوغ خانه خودداری کنید.

در مورد شاخ و برگ،

  • گیاهان فیکوس
  • و پاتوس

معمولاً استفاده می شوند. زیرا آفتاب پرست بالغ می تواند آنها را بخورند.

شاخه های چوب سخت، نشیمنگاه های خوبی دارند.

از اندام درختان «شبدار» مانند کاج استفاده نکنید. به حیوان خانگی خود به اندازه کافی در داخل قفس خود پوشش دهید تا بتواند احساس کند که پنهان شده است.

مراقبت از آفتاب پرست

نورپردازی با طیف UV-B

شاید رایج‌ترین اشتباه صاحب آفتاب‌پرست‌های تازه‌کار این باشد که متوجه وابستگی مطلق آفتاب‌پرست‌ها به طول موج‌های خاص نور نمی‌شوند.

آنها به ۱۲ ساعت قرار گرفتن در روز در معرض طیف نور “UV-B” نیاز دارند.

این طیف (۲۹۰-۳۲۰ نانومتر) را می توان توسط لامپ های مخصوص یا نور طبیعی بدون فیلتر خورشید (که بهترین منبع است) تامین کرد.

لامپ هایی که به طور خاص بیان می کنند که ۵٪ یا بیشتر طیف UV-B را ارائه می دهند باید در زمانی که آفتاب پرست در داخل خانه است استفاده شود. بدون این طیف، آنها نمی توانند به درستی از کلسیم در بدن خود استفاده کنند، صرف نظر از میزان مصرف.

این بیماری که بیماری متابولیک استخوان یا هیپرپاراتیروئیدیسم تغذیه ای ثانویه نامیده می شود، احتمالاً علت شماره یک مرگ و میر و نقص رشد در آفتاب پرست ها است. توجه داشته باشید که اکثر شیشه های پنجره اشعه UV را فیلتر می کنند.

همچنین باید به مالکان اطلاع داده شود که لامپ های UV-B به طور کلی برای حدود ۶-۸ ماه خوب هستندو لامپ ها باید پس از شش ماه استفاده تعویض شوند.

گرمایش

خزندگان اکتوترمیک هستند و برای انجام فرآیندهای متابولیکی خود به منابع خارجی گرما نیاز دارند. دمای بدن برای هضم، تولید مثل و تغذیه ضروری است.

آفتاب‌پرست متوسط به محدوده دمایی در روز بین ۲۵ تا ۳۱ درجه سانتی گراد و دمای شبانه ۱۷ تا۲۴ درجه سانتی گراد نیاز دارد.

برخی از منابع گرمایی خوب که می‌توانند در خارج از محوطه آفتاب‌پرست شما (در فاصله ۱۲ تا ۲۴ اینچی از دیواره‌های قفس قرار گرفته‌اند) استفاده شوند.

لامپ‌های رشته‌ای ۵۰ تا ۷۵ وات، عناصر گرمایشی سرامیکی (ساخته‌شده تجاری)، یا به اصطلاح «لامپ‌های حرارتی» هستند.

کلید راه اندازی محیطی است که گرادیان دما را فراهم کند. لامپ های قرمز و عناصر سرامیکی را می توان ۲۴ ساعت در روز استفاده کرد، بدون اینکه بر ریتم نور روزانه آفتاب پرست تأثیر بگذارد. سنگ های حرارتی یا سایر عناصر گرمایشی در زیر قفس یا در پایین قفس توصیه نمی شود.

با قرار دادن دماسنج (موجود در فروشگاه های حیوانات خانگی) در چند مکان می توان به راحتی دمای قسمت های مختلف قفس را کنترل کرد. به طور کلی هرپتولوژیست های متخصص در ماه های زمستان دما و چرخه نور را اندکی کاهش می دهند.

آب و رطوبت

آفتاب‌پرست‌ها آب را از قطرات نشسته بر روی اجسام (معمولاً برگ‌ها) در اطراف خود می‌نوشند.

رایج ترین راه برای تهیه این قطرات استفاده از سیستم قطره چکان است. این را می توان به راحتی با ایجاد یک سوراخ در ته یک سطل، کارتن پلاستیکی ملایم یا ظرفی که به اندازه کافی بزرگ باشد که هر چند ثانیه تا چند دقیقه یک قطره آب از آن بیرون بیاید و روی برگ های گیاه در داخل محفظه بیفتد.

یک ظرف کوچکتر دیگر باید در قفس آفتاب پرست در زیر سیستم قطره ای قرار داده شود تا آب هنگام ریزش از بین برگ های گیاه گرفته شود. به عنوان یک راه حل کوتاه مدت، تکه های یخ را می توان در بالای قفس قرار داد تا در حین ذوب شدن، به آرامی آب چکه کند.

همچنین می‌توان سیستم‌های قطره‌ای تجاری یا دستگاه‌های مه‌پاش اولتراسونیک را برای استفاده در این زمینه خریداری کرد. مه پاش کردن حیوان به خودی خود بحث برانگیز است، زیرا به نظر می رسد که برخی از آفتاب پرست ها را تحت فشار قرار می دهد.

رطوبت موجود در قفس آفتاب پرست باید با محیط بومی آن مطابقت داشته باشد و روزانه کنترل شود. میانگین رطوبت مورد نیاز بین گونه های مختلف ۵۰-۷۰ درصد است.

رژیم غذایی

آفتاب‌پرست‌های واقعی بیشتر گوشت‌خوار هستند. به این معنی که برای منابع غذایی به حشرات یا حیوانات دیگر متکی هستند. آنها قادر به خوردن انواع حشرات هستند، اما در اسارت بیشتر با جیرجیرک تغذیه می شوند. با این حال، جیرجیرک نباید بیش از ۵۰ درصد رژیم غذایی را تشکیل دهد.

مهم است که جیرجیرک هایی که به عنوان غذا استفاده می شوند، از رژیم غذایی متنوع و مغذی نیز تغذیه شوند. آفتاب پرست ها را می توان از سبزیجات برگدار تیره (کلم پیچ، برگ قاصدک، سبزی خردل)، جو، کلم بروکلی، یونجه و سایر میوه ها و سبزیجات وغذای تجاری تغذیه کرد. افزودن پودر مکمل کلسیم به رژیم غذایی جیرجیرک ها نیز توصیه می شود.صاحبان باید مطمئن شوند که جیرجیرک ها درست قبل ازخوراندن به آفتاب پرست خود غذا خورده اند یا نه. پودر مکمل کلسیم را در هر بار تغذیه روی اقلام طعمه بپاشید. سایر حشرات و لاروها مانند واکس ورم، کرم خاکی، کرم، ملخ، مگس و مانند آن باید برای تنوع تغذیه شوند. بعضی از گونه های بزرگتر را می توان گاهی اوقات با موش های pinkyie” تغذیه کرد.

 

 

گردآورنده:

گزارش توسط سپیده عبدالغنی زاده دانشجوی ترم ۹ دامپزشکی علوم تحقیقات برای بیمارستان دامپزشکی درین تهیه و تنظیم شده است.


بیمارستان دامپزشکی در تهران

بسیاری از صاحبان و سرپرستان حیوانات خانگی به محض روبرو شدن با مشکل در دنیای مجازی بدنبال ” بهترین دامپزشکی ” می گردند و با سرچ کلماتی مانند

  • ” بهترین دامپزشکی تهران “
  • و یا ” بهترین دامپزشکی مرکز “

تلاش در یافتن ” بهترین درمانگاه حیوانات ” و یا ” بهترین دامپزشکی کشور ” می کنند. برخی بدنبال جملاتی مانند ” بهترین کلینیک دامپزشکی ” و امثال آن مانند ” بهترین درمانگاه دامپزشکی ” می گردند و البته صاحبان پرندگان این جستجو را با جملاتی مانند

  • ” بهترین کلینیک پرندگان “
  • و یا ” بهترین بیمارستان دامپزشکی “

سرچ و پیگیری می کنند.

هرگز نباید فراموش کرد ، بیمارستانهای دامپزشکی حیوانات خانگی , و مراکز دامپزشکی در تهران بعنوان یکی از نهادهای مهم در نظام نوین درمان و بهداشت و سلامت جامعه مطرح می باشد. و از این جهت دارا ی اهمیت هستند که منابع عظیمی از سرمایه های انسانی ،مالی و تجهیزاتی را مورد استفاده و کاربردی در مراکز دامپزشکی در پایتخت و حتی دامپزشکی در خاورمیانه قرار می دهند تا ضمن مسئولیت تامین و حفظ “سلامت حیوانات خانگی ” که موجب ارتقا بهداشت و سلامت افراد و نهایتا جامعه را فراهم می نمایند نقشی اساسی بعنوان ستیا در دامپزشکی و رفع مشکلات اجتماعی از جمله اشتغالزائی را نیز عهده دار یاشند و رابطه ایرانیان و دامپزشکی را بیش از پیش نمایان گردانند

دامپزشکی حیوانات کوچک در بیمارستان دامپزشکی درین بعنوان یک مرکز دامپزشکی در شرق پاسخگوی نیازهای دامپزشکی در مرکز بوده و بعنوان دامپزشکی مرکزی کشور مطرح و همچنین بواسطه دسترسی بزرگراهی راحت و خارج از طرح پاسخگوی صاحبان حیوانات نیازمند به دامپزشکی در نیاوران و حتی دنبال کننده گان دامپزشکی در پاسداران و یا سایر متقاضیان دامپزشکی ایران می باشد و بی شک حیوانات خانگی همشهریان و حتی سایر حیوانات ایرانیان در دامپزشکی درین تجربه بهتری خواهند داشت.

 


آشنایی بیشتر با بیمارستان دامپزشکی درین

حضور دامپزشکان و متخصصین دامپزشکی در بیمارستان دامپزشکی درین و وجود بخشها و قسمتهای مختلف منجمله

  1. بخش جراحی حیوانات ،
  2. داروخانه دامپزشکی ،
  3. آزمایشگاه حیوانات ،
  4. رادیولوژی
  5. و سونوگرافی

همچنین امکانات سرم تراپی حیوانات و واکسیناسیون حیوانات و تزریقات و فیزیوتراپی حیوانات و حتی خدمات جانبی مانند

  • پت شاپ
  • و اصلاح و شستشوی حیوانات
  • و بستری حیوانات
  • و سایر خدمات و امکانات

در مرکز درمانی و انواع کلینیک حیوانات مستقر در بیمارستان دامپزشکی درین برای انواع پت و حیوان خانگی و پرندگان و حیوانات اگزوتیک و حیوانات خاص ،این امکان را فراهم نموده تا صاحبان حیوانات همراه ، بتوانند با مراجعه حضوری و دوره ای پت خود را مورد معاینه و برسی دوره ای قرار داده و از سلامت او مطمئن شوند.

همچنین چنانچه بیماری و مشکلی برای پت و پرنده و یا حیوان خانگی و اگزوتیک پیش آمد، اقدامات درمانی و حتی اورژانسی را بصورت شبانه روزی دریافت کنند.

از آنجائی که بواسطه رشد جامعه شهرنشینی و نگهداری حیوانات خانگی بصورت روز افزون در حال رشد است و متعاقب آن خطر بروز حوادث و اتفاقات برای این موجودات بیش از پیش وجود دارد ایجاد واحدی بعنوان

  • “اورژانس حیوانات “
  • یا “فوریتهای دامپزشکی “
  • و “امداد و اورژانس دامپزشکی “

از نیاز های جامعه میباشد ” بیمارستان دامپزشکی ” درین اقدام به راه اندازی بخش ” امداد و فوریتهای دامپزشکی ” و راه اندازی ” کلینیک سیار حیوانات ” یا کلینیک سیار دامپزشکی ” با تهیه و تجهیز ” آمبولانس دامپزشکی ” که در واقع از آن بعنوان ” آمبولانس حیوانات خانگی ” نام برده می شود نموده تا خدمات ” اورژانس و امداد و فوریتهای دامپزشکی ” را بهتر و سریعتر ارائه نماید.

ساعات کار بیمارستان درین

ساعت کار بخش داخلی، اورژانس، داروخانه، پت شاپ، بستری و رادیولوژی، آزمایشگاه و سایر بخش های بیمارستان دامپزشکی درین  بصورت شبانه روزی می باشد (۲۴ ساعته) و تنها کلینیک تخصصی پرندگان با حضور متخصصین پرنده همه روزه از ساعت ۱۳ الی ۲۱ ( ۱ تا ۹ شب ) ارائه خدمات می نماید.

لازم به ذکر است چنانچه علاقه به نگهداری از سگ و یا گربه در منزل و یا محیط کار را دارید، بیمارستان دامپزشکی درین با همکاری متخصصین حیوانات خانگی در بخش های ویژه و مجهز برای درمان این حیوانات، همه روزه آمادگی درمان، معاینه و ویزیت دوره ای حیوان شما را در بخش کلینیک حیوانات بیمارستان دامپزشکی درین را دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.