بیمارستان دامپزشکی درین

مار بوا و مار پایتون

مار بوا و مار پایتون

مار بوا و مار پایتون

در این مطلب در بخش مقالات بیمارستان دامپزشکی درین به بررسی مار بوا و مار پایتون پرداخته ایم و مواردی را که در این زمینه باید با آنها آشنا شوید را شرح داده ایم.

کلینیک دامپزشکی حیوانات و پرندگان خانگی بیمارستان دامپزشکی شبانه روز ی درین

بررسی مار بوا و مار پایتون

اصول نگهداری و تغذیه مار بوآ و پایتون

 

 

۱- محل نگهداری:

انواع محفظه‌ها وجود دارد که برای نگهداری مارها استفاده می‌شود، اما همه آنها باید ویژگی‌های خاصی داشته باشند. محفظه باید به راحتی تمیز شود، فضای کافی برای حرکت مار داشته باشد، تهویه مناسبی داشته باشد و عاری از نوک تیز یا لبه باشد. آکواریوم های شیشه ای متداول ترین محفظه های مورد استفاده برای مارهای خانگی هستند.

هر مار باید یک جعبه مخفی یا مکانی داشته باشد که بتواند در آن مخفی شود. به یاد داشته باشید که این مخفیگاه باید طوری ساخته شود که صاحب آن بتواند به راحتی مار را از آن جدا کند. یک مخفیگاه می تواند استرس مار را تا حد زیادی کاهش دهد و در نهایت منجر به زندگی طولانی تر و شادتر شود.

برخی از علاقه مندان به خزندگان در محوطه خود شاخه هایی برای مارهای درختی تهیه می کنند. این برای گونه های زمینی ضروری نیست. برخی از تراشه‌های چوب مانند سرو حاوی روغن‌های معطری هستند که می‌توانند دستگاه تنفسی مار را تحریک کنند و به عنوان بستر مناسب نیستند.

مار بوا و مار پایتون

۲- رژیم غذایی و تغذیه:

پیتون‌ها و بوآها معمولاً از جوندگان تغذیه می‌شوند و اندازه و تعداد طعمه‌ها به اندازه خود مار بستگی دارد.

کوچکترین مارها

  • pinkies”
  • , “fuzzies”,
  • یا hoppers”,

می خورند که مراحل مختلف رشد موش است.

مارهای بزرگتر معمولاً به

  • جوندگان بالغ،
  • خرگوش ها
  • یا گاهی اوقات جوجه ها

تغذیه می شوند.

بهترین نوع طعمه برای استفاده، حیوانات کاملی هستند که از قبل کشته شده اند.

حیوانات منجمد از قبل کشته شده را می توان به صورت عمده خریداری کرد و به راحتی ذخیره کرد. استفاده از طعمه منجمد و از پیش کشته شده مزایای زیادی دارد. خرید عمده این غذا و نگهداری آن در فریزر راحت تر و کم هزینه تر است.

تئوری هایی وجود دارد که انجماد طعمه می تواند انگل ها یا باکتری هایی را که ممکن است از طعمه به مار منتقل شود، بکشد. مهمتر از همه، جوندگان زنده، به ویژه موش ها، می توانند مار را گاز بگیرند و خراش دهند، بدون در نظر گرفتن اندازه مار، باعث آسیب شدید و حتی مرگ شوند.

هرگز طعمه زنده و مار را در محوطه بدون نظارت رها نکنید. گرم کردن طعمه منجمد شامل قرار دادن آن در یک کیسه پلاستیکی قبل از خیساندن کیسه در آب داغ است. (این اجازه می دهد تا دمای ماده طعمه به دمای بدن نزدیک شود در حالی که آن را خشک نگه می دارد و رایحه طبیعی خود را حفظ می کند.) جابجایی طعمه با استفاده از انبر ممکن است به زنده جلوه دادن آن برای مار کمک کند.

۳- دما:

میانگین دمای روز محفظه برای این مارها باید در محدوده ۲۸ تا ۳۰ درجه سانتی گرا باشد، در حالی که دمای شب باید ۲۳ تا ۲۵ درجه سانتی گراد باشد. همچنین باید قسمتی از قفس به عنوان “منطقه استراحت” با محدوده دمایی ۳۰ تا ۳۶ درجه سانتی گراد تعیین شده باشد.

دمای محیط محفظه را می توان با استفاده تشک های گرمایش ، مخزن و لامپ های حرارتی با هم تنظیم و حفظ کرد. (این سیستم یک گرادیان دما در داخل محفظه ایجاد می کند و به مار اجازه می دهد بین مناطق گرمتر و سردتر حرکت کند). از “سنگ های داغ” اجتناب کنید زیرا می توانند باعث سوختگی شدید شوند. پایش دما باید به طور قطعی با استفاده از دماسنج با کیفیت انجام شود.

مار بوا و مار پایتون

۴- آب:

هر حیوان خانگی باید همیشه آب آشامیدنی تمیز داشته باشد. در صورتی که مار در کاسه مدفوع کرده باشد باید بلافاصله آب را تعویض کرد. در غیر این صورت باید هر ۱-۳ روز یکبار تعویض شود. بسیاری از مارها از خیساندن در کاسه های آب خود لذت می برند، که به هیدراته نگه داشتن مار کمک می کند و به پوست اندازی مار کمک می کند. کاسه های آب بزرگتر همچنین به حفظ سطح رطوبت در محدوده نرمال در محفظه کمک می کنند.

۵- روشنایی:

در حال حاضر مشخص نیست که آیا مارها نیاز قطعی به نور طبیعی خورشید یا بخش‌های خاصی از طیف نور برای انجام فرآیندهای زندگی دارند یا خیر. مشخص است که بسیاری از انواع دیگر خزندگان چنین نیازهایی دارند. بنابراین، منطقی است که فکر کنیم مارها نیز این نیاز را داشته باشند.

توصیه می شود مار در معرض لامپ UV-B (2٪) به مدت ۴ تا ۸ ساعت در روز قرار گیرد. به طور کلی لامپ های UV-B پس از حدود ۶ ماه توانایی خود را در ارائه این قسمت از طیف از دست می دهند، بنابراین باید مرتباً تعویض شوند.

۶- اجتماعی شدن:

اگر می‌خواهید که نگهداری از حیوان خانگی تان راحت‌تر باشد، باید زمان منظمی را به گذراندن وقت با آن اختصاص دهید. این فعالیت به مار اجازه می دهد تا به لمس شدن عادت کند. با این حال، این احتمال وجود دارد که بیشتر خزندگان از دست زدن به آنها “لذت ببرند”، اما تا زمانی که این یک فعالیت بدون استرس باشد، آن را تحمل می کنند.

 

 

 

گردآورنده:

گزارش توسط سپیده عبدالغنی زاده دانشجوی ترم ۹ علوم تحقیقات برای بیمارستان دامپزشکی درین تهیه و تنظیم شده است.


بیمارستان دامپزشکی در تهران

بسیاری از صاحبان و سرپرستان حیوانات خانگی به محض روبرو شدن با مشکل در دنیای مجازی بدنبال ” بهترین دامپزشکی ” می گردند و با سرچ کلماتی مانند

  • ” بهترین دامپزشکی تهران “
  • و یا ” بهترین دامپزشکی مرکز “

تلاش در یافتن ” بهترین درمانگاه حیوانات ” و یا ” بهترین دامپزشکی کشور ” می کنند. برخی بدنبال جملاتی مانند ” بهترین کلینیک دامپزشکی ” و امثال آن مانند ” بهترین درمانگاه دامپزشکی ” می گردند و البته صاحبان پرندگان این جستجو را با جملاتی مانند

  • ” بهترین کلینیک پرندگان “
  • و یا ” بهترین بیمارستان دامپزشکی “

سرچ و پیگیری می کنند.

هرگز نباید فراموش کرد ، بیمارستانهای دامپزشکی حیوانات خانگی , و مراکز دامپزشکی در تهران بعنوان یکی از نهادهای مهم در نظام نوین درمان و بهداشت و سلامت جامعه مطرح می باشد. و از این جهت دارا ی اهمیت هستند که منابع عظیمی از سرمایه های انسانی ،مالی و تجهیزاتی را مورد استفاده و کاربردی در مراکز دامپزشکی در پایتخت و حتی دامپزشکی در خاورمیانه قرار می دهند تا ضمن مسئولیت تامین و حفظ “سلامت حیوانات خانگی ” که موجب ارتقا بهداشت و سلامت افراد و نهایتا جامعه را فراهم می نمایند نقشی اساسی بعنوان ستیا در دامپزشکی و رفع مشکلات اجتماعی از جمله اشتغالزائی را نیز عهده دار یاشند و رابطه ایرانیان و دامپزشکی را بیش از پیش نمایان گردانند

دامپزشکی حیوانات کوچک در بیمارستان دامپزشکی درین بعنوان یک مرکز دامپزشکی در شرق پاسخگوی نیازهای دامپزشکی در مرکز بوده و بعنوان دامپزشکی مرکزی کشور مطرح و همچنین بواسطه دسترسی بزرگراهی راحت و خارج از طرح پاسخگوی صاحبان حیوانات نیازمند به دامپزشکی در نیاوران و حتی دنبال کننده گان دامپزشکی در پاسداران و یا سایر متقاضیان دامپزشکی ایران می باشد و بی شک حیوانات خانگی همشهریان و حتی سایر حیوانات ایرانیان در دامپزشکی درین تجربه بهتری خواهند داشت.

 


آشنایی بیشتر با بیمارستان دامپزشکی درین

حضور دامپزشکان و متخصصین دامپزشکی در بیمارستان دامپزشکی درین و وجود بخشها و قسمتهای مختلف منجمله

  1. بخش جراحی حیوانات ،
  2. داروخانه دامپزشکی ،
  3. آزمایشگاه حیوانات ،
  4. رادیولوژی
  5. و سونوگرافی

همچنین امکانات سرم تراپی حیوانات و واکسیناسیون حیوانات و تزریقات و فیزیوتراپی حیوانات و حتی خدمات جانبی مانند

  • پت شاپ
  • و اصلاح و شستشوی حیوانات
  • و بستری حیوانات
  • و سایر خدمات و امکانات

در مرکز درمانی و انواع کلینیک حیوانات مستقر در بیمارستان دامپزشکی درین برای انواع پت و حیوان خانگی و پرندگان و حیوانات اگزوتیک و حیوانات خاص ،این امکان را فراهم نموده تا صاحبان حیوانات همراه ، بتوانند با مراجعه حضوری و دوره ای پت خود را مورد معاینه و برسی دوره ای قرار داده و از سلامت او مطمئن شوند.

همچنین چنانچه بیماری و مشکلی برای پت و پرنده و یا حیوان خانگی و اگزوتیک پیش آمد، اقدامات درمانی و حتی اورژانسی را بصورت شبانه روزی دریافت کنند.

از آنجائی که بواسطه رشد جامعه شهرنشینی و نگهداری حیوانات خانگی بصورت روز افزون در حال رشد است و متعاقب آن خطر بروز حوادث و اتفاقات برای این موجودات بیش از پیش وجود دارد ایجاد واحدی بعنوان

  • “اورژانس حیوانات “
  • یا “فوریتهای دامپزشکی “
  • و “امداد و اورژانس دامپزشکی “

از نیاز های جامعه میباشد ” بیمارستان دامپزشکی ” درین اقدام به راه اندازی بخش ” امداد و فوریتهای دامپزشکی ” و راه اندازی ” کلینیک سیار حیوانات ” یا کلینیک سیار دامپزشکی ” با تهیه و تجهیز ” آمبولانس دامپزشکی ” که در واقع از آن بعنوان ” آمبولانس حیوانات خانگی ” نام برده می شود نموده تا خدمات ” اورژانس و امداد و فوریتهای دامپزشکی ” را بهتر و سریعتر ارائه نماید.

ساعات کار بیمارستان درین

ساعت کار بخش داخلی، اورژانس، داروخانه، پت شاپ، بستری و رادیولوژی، آزمایشگاه و سایر بخش های بیمارستان دامپزشکی درین  بصورت شبانه روزی می باشد (۲۴ ساعته) و تنها کلینیک تخصصی پرندگان با حضور متخصصین پرنده همه روزه از ساعت ۱۳ الی ۲۱ ( ۱ تا ۹ شب ) ارائه خدمات می نماید.

لازم به ذکر است چنانچه علاقه به نگهداری از سگ و یا گربه در منزل و یا محیط کار را دارید، بیمارستان دامپزشکی درین با همکاری متخصصین حیوانات خانگی در بخش های ویژه و مجهز برای درمان این حیوانات، همه روزه آمادگی درمان، معاینه و ویزیت دوره ای حیوان شما را در بخش کلینیک حیوانات بیمارستان دامپزشکی درین را دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.