بیمارستان دامپزشکی درین

بیماری کلسی ویروس در گربه ها

بیماری کلسی ویروس در گربه ها

بیماری کلسی ویروس در گربه ها

در این مطلب در بخش مقالات بیمارستان دامپزشکی درین به بررسی بیماری کلسی ویروس در گربه ها پرداخته ایم و مواردی را که در این زمینه باید با آنها آشنا شوید را شرح داده ایم.

کلینیک دامپزشکی حیوانات و پرندگان خانگی بیمارستان دامپزشکی شبانه روز ی درین

بررسی بیماری کلسی ویروس در گربه ها

بیماری تنفسی کلسی ویروس در گربه ها

کلسی ویروس در گربه ها، یکی از بیماری‌های بسیار واگیردار در بین گربه‌هاست که عمدتا بخش فوقانی دستگاه تنفسی را درگیر می کند. این ویروس همه‌گیری جهانی دارد و اگر بطور همزمان با هرپس ویروس تیپ۱ در گربه‌ها اتفاق بی‌افتد حیوان دچار بیماری فوق حاد تنفسی می شود.

این بیماری که در فصول سرد شیوع بیشتری دارد، عمدتا بر روی دستگاه تنفس اثر می گذارد. اما بر روی سایر ارگان‌ها مثل دستگاه گوارش و محوطه دهانی و دندان‌ها هم می تواند اثرگذار باشد.

بیماری کلسی ویروس در گربه ها

علت ایجاد

عامل بیماری کلسی ویروس، یک آر ان ای ویروس کوچک تک رشته بنام کلسی ویروس است که از خانواده کلسی و یریده می باشد. .

این خانواده می تواند طیف وسیعی از مهره‌‌داران را درگیر کند.

کلسی ویروس گربه‌ها به هیچ عنوان تهدیدی برای انسان‌ها محسوب نمی شود و نمی تواند انسان‌ها را بیمار کند. اما ویروسی از خانواده کلسی و یریده وجود دارد که بیماری خفیف گوارشی در انسان‌ها ایجاد می کند.

ویروس بصورت مستقیم می تواند

  • از طریق تماس با ترشحات بینی
  • و ترشحات دهان
  • و ترشحات چشم گربه آلوده

وارد بدن گربه سالم بشود.

و به شکل غیرمستقیم نیز از طریق

  • لباس،
  • دست آلوده کسی که گربه بیمار را حمل کرده است،
  • از طریق ظرف غذا
  • و یا جای خواب آلوده

نیز می تواند وارد بدن گربه سالم شود.
ویروس ابتدا از طریق دهان یا بینی وارد بدن گربه می شود و به سرعت در غدد لمفاوی سر و گردن پخش می شود.

دوره کمون یا نهفتگی ویروس ۳ الی ۴ روز است و بعد از آن به سرعت در سایر ارگان‌ها نیز پخش میشود.

بیماری کلسی ویروس در گربه ها

علایم :

ویروس باعث نکروز شدن سلول‌های بافت پوششی شده و همچنین باعث ایجاد زخم‌های شدید در محوطه دهانی می شود.

این ویروس در ارگان‌هایی مثل مفاصل میتواند باعث آرتریت شود و همچنین میتواند باعث پنومونی‌های چرکی یا اکسوداتیو شود که این موارد غالبا به ندرت اتفاق می‌افتد.
در ابتدا نشانه‌های بیماری شبیه سرماخوردگی‌ست، که علائمی نظیر تب ،گرفتگی بینی ،آبریزش از چشم و بینی و دهان، بی اشتهایی، بی حالی و در حدت بیشتر می‌توان به زخم های شدید دهانی اشاره کرد.

طول دوره بیماری از ۱۰روز تا ۶ هفته میتواند متفاوت باشد. و در این میان عفونت‌های ثانویه باکتریایی هم‌ میتواند اتفاق بی‌افتد، و وضعیت را برای حیوان بدتر کند.
گربه به دلیل زخم‌های دهانی شدیدا بی اشتها میشود و کاهش وزن شدید خواهد داشت و همچنین در صورت بارداری سقط جنین اتفاق خواهد افتاد.

در برخی موارد حیوان کاملا بهیود پیدا میکند اما در برخی موارد دچار فرم مزمن بیماری خواهند شد.

سویه دیگری از ویروس وجود دارد که FCV-VS نام دارد، این سویه از ویروس شکل حادتری از بیماری را ایجاد میکند و غالبا گربه‌ی درگیر را، به کام مرگ میکشاند.

تشخیص:

در آزمایش خون ممکن است افزایش ناگهانی گلبول‌های سفید یا لکوسیتوز دیده شود. آزمایش‌های بیوشیمیایی اهمیت چندانی ندارند، رادیوگراف از قفسه سینه هم ممکن است الگوی پنومونی را نشان دهد.

برای تشخیص تست‌های سریع تشخیصی وجود ندارد و تشخیص بر پایه تاریخچه و علائم بالینی است.

گربه‌ها تا آخر عمر پس از بهبودی هم ‌می توانند ویروس را دفع کنند .

درمان:

درمان مشخصی برای بیماری‌های ویروسی وجود ندارد اما باید بلافاصله درمان‌های حمایتی شروع شود نواحی دور چشم مرتبا باید تمیز شود و برای رفع گرفتگی بینی از قطره‌های بینی استفاده شود. همچنین از داروها ی ضد احتقان برای گرفتگی بینی استفاده می‌شود .

بدلیل زخم‌های دهانی، حیوان دچار بی‌اشتهایی می شود. باید غذاهای نرم و خوشبو در اختیار حیوان قرار دهید تا تمایل به خوردن داشته باشد. اما اگر زخم‌ها بسیار شدید باشد و حیوان نتواند غذا بخورد، باید دامپزشک از لوله‌های معدی کمک‌ بگیرد و در طول این مدت باید حتما حیوان تحت مایع درمانی قرار بگیرد تا از دهیدره شدن حیوان جلوگیری شود.

لازم به ذکر برای جلوگیری از عفونت‌های ثانویه باید از آنتی‌بیوتیک تراپی نیز کمک گرفت.

 

بیماری کلسی ویروس در گربه ها

 

 

 

 

 

 

گردآورنده:

گزارش توسط توسط سارا رشوند دانشجو ترم۸ دانشگاه آزاد کرج برای بیمارستان دامپزشکی درین تهیه و تنظیم شده است.


بیمارستان دامپزشکی در تهران

بسیاری از صاحبان و سرپرستان حیوانات خانگی به محض روبرو شدن با مشکل در دنیای مجازی بدنبال ” بهترین دامپزشکی ” می گردند و با سرچ کلماتی مانند

  • ” بهترین دامپزشکی تهران “
  • و یا ” بهترین دامپزشکی مرکز “

تلاش در یافتن ” بهترین درمانگاه حیوانات ” و یا ” بهترین دامپزشکی کشور ” می کنند. برخی بدنبال جملاتی مانند ” بهترین کلینیک دامپزشکی ” و امثال آن مانند ” بهترین درمانگاه دامپزشکی ” می گردند و البته صاحبان پرندگان این جستجو را با جملاتی مانند

  • ” بهترین کلینیک پرندگان “
  • و یا ” بهترین بیمارستان دامپزشکی “

سرچ و پیگیری می کنند.

هرگز نباید فراموش کرد ، بیمارستانهای دامپزشکی حیوانات خانگی , و مراکز دامپزشکی در تهران بعنوان یکی از نهادهای مهم در نظام نوین درمان و بهداشت و سلامت جامعه مطرح می باشد. و از این جهت دارا ی اهمیت هستند که منابع عظیمی از سرمایه های انسانی ،مالی و تجهیزاتی را مورد استفاده و کاربردی در مراکز دامپزشکی در پایتخت و حتی دامپزشکی در خاورمیانه قرار می دهند تا ضمن مسئولیت تامین و حفظ “سلامت حیوانات خانگی ” که موجب ارتقا بهداشت و سلامت افراد و نهایتا جامعه را فراهم می نمایند نقشی اساسی بعنوان ستیا در دامپزشکی و رفع مشکلات اجتماعی از جمله اشتغالزائی را نیز عهده دار یاشند و رابطه ایرانیان و دامپزشکی را بیش از پیش نمایان گردانند

دامپزشکی حیوانات کوچک در بیمارستان دامپزشکی درین بعنوان یک مرکز دامپزشکی در شرق پاسخگوی نیازهای دامپزشکی در مرکز بوده و بعنوان دامپزشکی مرکزی کشور مطرح و همچنین بواسطه دسترسی بزرگراهی راحت و خارج از طرح پاسخگوی صاحبان حیوانات نیازمند به دامپزشکی در نیاوران و حتی دنبال کننده گان دامپزشکی در پاسداران و یا سایر متقاضیان دامپزشکی ایران می باشد و بی شک حیوانات خانگی همشهریان و حتی سایر حیوانات ایرانیان در دامپزشکی درین تجربه بهتری خواهند داشت.

 


آشنایی بیشتر با بیمارستان دامپزشکی درین

حضور دامپزشکان و متخصصین دامپزشکی در بیمارستان دامپزشکی درین و وجود بخشها و قسمتهای مختلف منجمله

  1. بخش جراحی حیوانات ،
  2. داروخانه دامپزشکی ،
  3. آزمایشگاه حیوانات ،
  4. رادیولوژی
  5. و سونوگرافی

همچنین امکانات سرم تراپی حیوانات و واکسیناسیون حیوانات و تزریقات و فیزیوتراپی حیوانات و حتی خدمات جانبی مانند

  • پت شاپ
  • و اصلاح و شستشوی حیوانات
  • و بستری حیوانات
  • و سایر خدمات و امکانات

در مرکز درمانی و انواع کلینیک حیوانات مستقر در بیمارستان دامپزشکی درین برای انواع پت و حیوان خانگی و پرندگان و حیوانات اگزوتیک و حیوانات خاص ،این امکان را فراهم نموده تا صاحبان حیوانات همراه ، بتوانند با مراجعه حضوری و دوره ای پت خود را مورد معاینه و برسی دوره ای قرار داده و از سلامت او مطمئن شوند.

همچنین چنانچه بیماری و مشکلی برای پت و پرنده و یا حیوان خانگی و اگزوتیک پیش آمد، اقدامات درمانی و حتی اورژانسی را بصورت شبانه روزی دریافت کنند.

از آنجائی که بواسطه رشد جامعه شهرنشینی و نگهداری حیوانات خانگی بصورت روز افزون در حال رشد است و متعاقب آن خطر بروز حوادث و اتفاقات برای این موجودات بیش از پیش وجود دارد ایجاد واحدی بعنوان

  • “اورژانس حیوانات “
  • یا “فوریتهای دامپزشکی “
  • و “امداد و اورژانس دامپزشکی “

از نیاز های جامعه میباشد ” بیمارستان دامپزشکی ” درین اقدام به راه اندازی بخش ” امداد و فوریتهای دامپزشکی ” و راه اندازی ” کلینیک سیار حیوانات ” یا کلینیک سیار دامپزشکی ” با تهیه و تجهیز ” آمبولانس دامپزشکی ” که در واقع از آن بعنوان ” آمبولانس حیوانات خانگی ” نام برده می شود نموده تا خدمات ” اورژانس و امداد و فوریتهای دامپزشکی ” را بهتر و سریعتر ارائه نماید.

ساعات کار بیمارستان درین

ساعت کار بخش داخلی، اورژانس، داروخانه، پت شاپ، بستری و رادیولوژی، آزمایشگاه و سایر بخش های بیمارستان دامپزشکی درین  بصورت شبانه روزی می باشد (۲۴ ساعته) و تنها کلینیک تخصصی پرندگان با حضور متخصصین پرنده همه روزه از ساعت ۱۳ الی ۲۱ ( ۱ تا ۹ شب ) ارائه خدمات می نماید.

لازم به ذکر است چنانچه علاقه به نگهداری از سگ و یا گربه در منزل و یا محیط کار را دارید، بیمارستان دامپزشکی درین با همکاری متخصصین حیوانات خانگی در بخش های ویژه و مجهز برای درمان این حیوانات، همه روزه آمادگی درمان، معاینه و ویزیت دوره ای حیوان شما را در بخش کلینیک حیوانات بیمارستان دامپزشکی درین را دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.