بیمارستان دامپزشکی درین

بیماری دسیتمپر در سگ ها

بیماری دسیتمپر در سگ ها

در این مطلب در بخش مقالات بیمارستان دامپزشکی درین به بررسی بیماری دسیتمپر در سگ ها پرداخته ایم و مواردی را که در این زمینه باید با آنها آشنا شوید را شرح داده ایم.

کلینیک دامپزشکی حیوانات خانگی بیمارستان دامپزشکی شبانه روزی درین

بیماری دیستمپر :

دیستمپر سگ یک بیماری مسری و جدی است که توسط ویروسی ایجاد می شود که به سیستم تنفسی، گوارشی و عصبی توله سگ ها و سگ ها حمله می کند. این ویروس همچنین در حیات وحش مانند روباه، گرگ، کایوت، راکون، اسکنک، راسو و موش خرما یافت می شود و در شیر، ببر، پلنگ و سایر گربه های وحشی و همچنین فوک ها گزارش شده است.

دیستمپر سگ چگونه پخش می شود؟

توله سگ ها و سگ ها اغلب از طریق قرار گرفتن در معرض هوا (از طریق عطسه یا سرفه) به ویروس سگ آلوده یا حیوان وحشی آلوده می شوند. این ویروس همچنین می تواند از طریق کاسه و تجهیزات غذا و آب مشترک منتقل شود. سگ های آلوده می توانند ویروس را برای ماه ها دفع کنند و سگ های مادر می توانند ویروس را از طریق جفت به توله هایشان منتقل کنند. از آنجایی که دیستمپر سگ روی جمعیت حیات وحش نیز تأثیر می گذارد، تماس بین حیوانات وحشی و سگ های اهلی می تواند گسترش ویروس را تسهیل کند. شیوع دیستمپر سگ در جمعیت های محلی راکون می تواند نشان دهنده افزایش خطر برای سگ های خانگی در منطقه باشد.

چه سگ هایی در معرض خطر هستند؟

همه سگ‌ها در معرض خطر هستند، اما توله‌های کوچک‌تر از چهار ماه و سگ‌هایی که علیه دیستمپر سگ واکسینه نشده‌اند بیشتر در خطر ابتلا به این بیماری هستند.

علائم دیستمپر سگ چیست؟

در ابتدا، سگ های آلوده ترشحات آبکی تا چرک مانند از چشمانشان ایجاد می کنند. سپس دچار تب، ترشحات بینی، سرفه، بی حالی، کاهش اشتها و استفراغ می شوند. همانطور که ویروس به سیستم عصبی حمله می کند، سگ های آلوده رفتار چرخشی، کج شدن سر، انقباضات عضلانی، تشنج همراه با حرکات جویدن فک و ترشح بزاق (“جویدن آدامس”)، تشنج، و فلج جزئی یا کامل ایجاد می کنند. این ویروس همچنین ممکن است باعث ضخیم شدن و سفت شدن بالشتک های پا شود که منجر به نام مستعار آن “بیماری لنت سخت” می شود. در حیات وحش، عفونت با دیستمپر سگ شباهت زیادی به هاری دارد. دیستمپر اغلب کشنده است و سگ هایی که زنده می مانند معمولاً آسیب دائمی و جبران ناپذیری به سیستم عصبی دارند.

دیستمپر سگ چگونه تشخیص داده و درمان می شود؟

دامپزشکان دیستمپر سگ را از طریق ظاهر بالینی و آزمایش های آزمایشگاهی تشخیص می دهند. هیچ درمانی برای عفونت دیستمپر سگ وجود ندارد. درمان معمولاً شامل مراقبت‌های حمایتی و تلاش برای جلوگیری از عفونت‌های ثانویه است. کنترل استفراغ، اسهال و علائم عصبی؛ و از طریق تجویز مایعات با کم آبی بدن مبارزه کنید. سگ های آلوده به دیستمپر سگ باید از سگ های دیگر جدا شوند تا خطر عفونت بیشتر به حداقل برسد.

چگونه از دیستمپر سگ پیشگیری می شود؟

واکسیناسیون در پیشگیری از بیماری دیستمپر سگ بسیار مهم است.

یک سری واکسن برای توله سگ ها انجام می شود تا احتمال ایجاد ایمنی در زمانی که سیستم ایمنی هنوز به طور کامل بالغ نشده باشد را افزایش دهد.

از ایجاد شکاف در برنامه ایمن سازی اجتناب کنید و مطمئن شوید که واکسیناسیون دیستمپر به روز است.

از تماس با حیوانات آلوده و حیات وحش خودداری کنید هنگام معاشرت با توله سگ ها یا سگ های واکسینه نشده در پارک ها، کلاس های توله سگ، کلاس های اطاعت، مراقبت روزانه سگ ها و سایر مکان هایی که سگ ها می توانند تجمع کنند، احتیاط کنید.

فرت های حیوان خانگی باید با استفاده از واکسن سرخابی مورد تایید وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا علیه دیستمپر سگ واکسینه شوند. (۲)

همانطور که در بخش قبل به آن اشاره شد، متاسفانه تاکنون راه درمانی برای بیماری دیستمپر سگ کشف نشده است و تنها راه چاره، در حال حاضر، پیشگیری از این بیماری خطرناک و کشنده است. یکی از بهترین و مطمئن‌ترین روش‌های پیشگیری، واکسینه‌کردن حیوان است.

آیا ویروس دیستمپر قابلیت شیوع به انسان‌ها را دارد؟

در سال‌های قبل، اعتقاد بر این بوده است که بیماری دیستمپر سگ برای انسان‌ها نیز خطرناک است و آن‌ها را آلوده می‌کند، اما با توجه به آزمایش‌ها و تحقیقات ۱۵ سال گذشته، این نتیجه حاصل شده است که این اعتقاد اشتباه بوده است و ویروس دیستمپر بدن انسان را آلوده نمی‌کند. برخی آزمایش‌ها نیز، نشان داده است که بدن انسان می‌تواند به این ویروس آلوده شود، اما هیچگونه علائمی نخواهد داشت. (۳)

بیماری دسیتمپر در سگ ها

منبع:

۱٫https://todaysveterinarypractice.com/dentistry/disorders-of-dental-hard-tissues-in-dogs/#:~:text=Hypoplasia%2Fhypocalcification%20results%20from%20disruption%20of%20normal%20enamel%20development.&text=Enamel%20hypocalcification%20occurs%20when%20normal,thin%20and%20deficient%20in%20amount.

۲٫https://www.avma.org/resources/pet-owners/petcare/canine-distemper#:~:text=Canine%20distemper%20is%20a%20contagious,systems%20of%20puppies%20and%20dogs.

۳٫https://digipet.org/blog/canine-distemper-in-dogs/

گردآوری: هستی پاافشار/ دانشجوی ترم ۹ دامپزشکی دانشگاه علوم و تحقیقات/ کارآموز بخش داخلی بیمارستان درین

 

 

 


بیمارستان دامپزشکی در تهران

بسیاری از صاحبان و سرپرستان حیوانات خانگی به محض روبرو شدن با مشکل در دنیای مجازی بدنبال ” بهترین دامپزشکی ” می گردند و با سرچ کلماتی مانند

  • ” بهترین دامپزشکی تهران “
  • و یا ” بهترین دامپزشکی مرکز “

تلاش در یافتن ” بهترین درمانگاه حیوانات ” و یا ” بهترین دامپزشکی کشور ” می کنند. برخی بدنبال جملاتی مانند ” بهترین کلینیک دامپزشکی ” و امثال آن مانند ” بهترین درمانگاه دامپزشکی ” می گردند و البته صاحبان پرندگان این جستجو را با جملاتی مانند

  • ” بهترین کلینیک پرندگان “
  • و یا ” بهترین بیمارستان دامپزشکی “

سرچ و پیگیری می کنند.

هرگز نباید فراموش کرد ، بیمارستانهای دامپزشکی حیوانات خانگی , و مراکز دامپزشکی در تهران بعنوان یکی از نهادهای مهم در نظام نوین درمان و بهداشت و سلامت جامعه مطرح می باشد. و از این جهت دارا ی اهمیت هستند که منابع عظیمی از سرمایه های انسانی ،مالی و تجهیزاتی را مورد استفاده و کاربردی در مراکز دامپزشکی در پایتخت و حتی دامپزشکی در خاورمیانه قرار می دهند تا ضمن مسئولیت تامین و حفظ “سلامت حیوانات خانگی ” که موجب ارتقا بهداشت و سلامت افراد و نهایتا جامعه را فراهم می نمایند نقشی اساسی بعنوان ستیا در دامپزشکی و رفع مشکلات اجتماعی از جمله اشتغالزائی را نیز عهده دار یاشند و رابطه ایرانیان و دامپزشکی را بیش از پیش نمایان گردانند

دامپزشکی حیوانات کوچک در بیمارستان دامپزشکی درین بعنوان یک مرکز دامپزشکی در شرق پاسخگوی نیازهای دامپزشکی در مرکز بوده و بعنوان دامپزشکی مرکزی کشور مطرح و همچنین بواسطه دسترسی بزرگراهی راحت و خارج از طرح پاسخگوی صاحبان حیوانات نیازمند به دامپزشکی در نیاوران و حتی دنبال کننده گان دامپزشکی در پاسداران و یا سایر متقاضیان دامپزشکی ایران می باشد و بی شک حیوانات خانگی همشهریان و حتی سایر حیوانات ایرانیان در دامپزشکی درین تجربه بهتری خواهند داشت.

 


آشنایی بیشتر با بیمارستان دامپزشکی درین

حضور دامپزشکان و متخصصین دامپزشکی در بیمارستان دامپزشکی درین و وجود بخشها و قسمتهای مختلف منجمله

  1. بخش جراحی حیوانات ،
  2. داروخانه دامپزشکی ،
  3. آزمایشگاه حیوانات ،
  4. رادیولوژی
  5. و سونوگرافی

همچنین امکانات سرم تراپی حیوانات و واکسیناسیون حیوانات و تزریقات و فیزیوتراپی حیوانات و حتی خدمات جانبی مانند

  • پت شاپ
  • و اصلاح و شستشوی حیوانات
  • و بستری حیوانات
  • و سایر خدمات و امکانات

در مرکز درمانی و انواع کلینیک حیوانات مستقر در بیمارستان دامپزشکی درین برای انواع پت و حیوان خانگی و پرندگان و حیوانات اگزوتیک و حیوانات خاص ،این امکان را فراهم نموده تا صاحبان حیوانات همراه ، بتوانند با مراجعه حضوری و دوره ای پت خود را مورد معاینه و برسی دوره ای قرار داده و از سلامت او مطمئن شوند.

همچنین چنانچه بیماری و مشکلی برای پت و پرنده و یا حیوان خانگی و اگزوتیک پیش آمد، اقدامات درمانی و حتی اورژانسی را بصورت شبانه روزی دریافت کنند.

از آنجائی که بواسطه رشد جامعه شهرنشینی و نگهداری حیوانات خانگی بصورت روز افزون در حال رشد است و متعاقب آن خطر بروز حوادث و اتفاقات برای این موجودات بیش از پیش وجود دارد ایجاد واحدی بعنوان

  • “اورژانس حیوانات “
  • یا “فوریتهای دامپزشکی “
  • و “امداد و اورژانس دامپزشکی “

از نیاز های جامعه میباشد ” بیمارستان دامپزشکی ” درین اقدام به راه اندازی بخش ” امداد و فوریتهای دامپزشکی ” و راه اندازی ” کلینیک سیار حیوانات ” یا کلینیک سیار دامپزشکی ” با تهیه و تجهیز ” آمبولانس دامپزشکی ” که در واقع از آن بعنوان ” آمبولانس حیوانات خانگی ” نام برده می شود نموده تا خدمات ” اورژانس و امداد و فوریتهای دامپزشکی ” را بهتر و سریعتر ارائه نماید.

ساعات کار بیمارستان درین

ساعت کار بخش داخلی، اورژانس، داروخانه، پت شاپ، بستری و رادیولوژی، آزمایشگاه و سایر بخش های بیمارستان دامپزشکی درین  بصورت شبانه روزی می باشد (۲۴ ساعته) و تنها کلینیک تخصصی پرندگان با حضور متخصصین پرنده همه روزه از ساعت ۱۰/۳۰ صبح الی ۲۴ شب ارائه خدمات می نماید.

لازم به ذکر است چنانچه علاقه به نگهداری از سگ و یا گربه در منزل و یا محیط کار را دارید، بیمارستان دامپزشکی درین با همکاری متخصصین حیوانات خانگی در بخش های ویژه و مجهز برای درمان این حیوانات، همه روزه آمادگی درمان، معاینه و ویزیت دوره ای حیوان شما را در بخش کلینیک حیوانات بیمارستان دامپزشکی درین را دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.