بیمارستان دامپزشکی درین

دسته بندی تکنیک های رفتاری سگ

دسته بندی تکنیک های رفتاری سگ

دسته بندی تکنیک های رفتاری سگ

در این مطلب در بخش مقالات بیمارستان دامپزشکی درین به دسته بندی تکنیک های رفتاری سگ ها پرداخته ایم و مواردی را که در این زمینه باید با آنها آشنا شوید را شرح داده ایم.

کلینیک دامپزشکی حیوانات خانگی بیمارستان دامپزشکی شبانه روزی درین

چگونه تکنیک های رفتاری سگ ها را دسته بندی کنیم؟

گام نخست:

ابتدا نوع رفتاری که سگ یا حیوان خانگی شما انجام می دهد را توصیف کنید. برای مثال، اگر به هنگام دیدن افراد، برای خوشامدگویی بر روی آن ها می پرد، یا مثلا هنگام دیدن افراد غریبه، به آن ها پارس می کند، یا هر نوع رفتار به خصوصی را انجام دهد که در پی رفع آن هستید، آن را تعریف کنید.

گام دوم:

اگر در پی تداوم و افزایش مدت زمان تکرار آن رفتار به خصوص هستید، در حقیقت دارید آن نوع رفتار را تشویق می کنید(Reinforcement). اگر می خواهید احتمال بروز رفتاری ویژه را در سگ کاهش دهید، از اصطلاح تنبیه (Punishment) استفاده کنید.

به عنوان نمونه، حالتی را در بگیرید که سگ شما به محض دیدن شما، بر روی شما می پرد و می خواهید این رفتار را در او اصلاح کنید. اگر به آن بی توجهی کنید، برای نام گذاری تکنیک خود، از چه اصطلاحی استفاده می کنید؟ تنبیه. می پرسید چرا؟ چون که در پی کاهش احتمال وقوع مجدد پریدن سگ بر روی صاحب هستین.

یا حالتی را در نظر بگیرید که به زور و تقلا، قلاده را طوری می کشید که سگ محکم بر روی زمین بنشیند و متعاقب نشستن آن، فشار را از قلاده بر می دارید. در این حالت چه؟ شما در این حالت، عمل نشستن پت خود را تشویق کرده اید. چرا؟ به این دلیل که با کمک فشار، سگ را مجاب کرده اید که بنشیند.(البته این روش اصلا توصیه نمی شود! صرفا برای درک بهتر مطالب گفته شد.)

گام سوم:

در این گام نهایی، توجه کنید که هر یک از لغات «منفی» یا «مثبت» را در جای به خصوص خود به کار ببرید. از واژه ی منفی، در زمانی استفاده می کنیم که روش ما با «کاستن» همراه باشد. و به طور مشخص، از لغت «مثبت» هنگامی استفاده می کنیم که متد به خصوص ما، با «افزودن» همراه باشد. مجددا به مثال های قبل برمی گردیم.

سوال: در حالتی که رفتار پرش سگ بر روی صاحب را می خواهیم کاهش دهیم، اگر به آن بی توجهی کنیم، از کدام لغت بایستی استفاده کنیم؟

جواب: بی توجهی، در واقع حاصل کاستن توجه می باشد. پس تنبیه ما(نکته: از لغت تنبیه به این خاطر استفاده می کنیم چون می خواهیم احتمال وقوع رخداد، یعنی پرش بر روی صاحب را کاهش دهیم.)، از نوع منفی بوده است.

سوال:در مثال دیگر، اگر بخواهیم نشستن را به سگی که با دیدن فرد آشنا تمایل دارد بر روی آن بپرد، بوسیله ی میخکوب کردن سگ با فشار دادن قلاده و آزاد کردن فشار از قلاده بلافاصله با نشستن، یاد دهیم، از چه نوع تکنیکی استفاده کرده ایم؟

جواب: به خاطر آن که خواهان افزایش رفتاری مدنظر در سگ هستیم، او را تشویق کرده ایم. حال سوال اینجاست که این تشویق، مثبت است یا منفی؟ چون آزاد کردن فشار از روی قلاده، نوعی کاستن به شمار می رود، متد ما، منفی است.

سوال: اگر رفتار سگ حین دیدن صاحب یا فرد آشنا بنا به هر دلیلی، تغییر کرد، یعنی به جای پریدن، اقدام به نشستن کرد، و ما به آن، تشویقی مورد علاقه را بدهیم، کدام متد را انجام داده ایم؟ تشویق یا تنبیه؟ مثبت یا منفی؟

جواب: از آنجایی که خواهان افزایش این رفتار به خصوص در سگ هستیم، این رفتار را تشویق کرده ایم. نوع این نوع تشویق، یا مثبت یا منفی بودن رفتار، با توجه به افزودن تشویقی مورد علاقه ی سگ، بدیهی است که مثبت است.

سوال: اگر از قلاده ی شوک دهنده استفاده کنیم که در مواقع پارس کردن سگ، به حیوان شوک الکتریکی بدهد چه؟
چون واضح است که می خواهیم پارس کردن را در سگ کاهش دهیم، از تکنیک تنبیه استفاده کرده ایم. حال این نوع تکنیک، مثبت است یا منفی؟

جواب: به دلیل افزودن چیزی، در این مورد، افزودن شوک الکتریکی، خواهان اصلاح رفتار هستیم، این نوع تنبیه کردن، مثبت است.

دسته بندی تکنیک های رفتاری سگ

 

برگرفته از کتاب How to behave so your dog behaves, by Sophia Yin.

این گزارش توسط علیرضا وفادار اصغری دانشجوی ترم سیزدهم دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران برای بارگذاری در وبسایت بیمارستان درین تهیه شده است.

 


بیمارستان دامپزشکی در تهران

بسیاری از صاحبان و سرپرستان حیوانات خانگی به محض روبرو شدن با مشکل در دنیای مجازی بدنبال ” بهترین دامپزشکی ” می گردند و با سرچ کلماتی مانند

  • ” بهترین دامپزشکی تهران “
  • و یا ” بهترین دامپزشکی مرکز “

تلاش در یافتن ” بهترین درمانگاه حیوانات ” و یا ” بهترین دامپزشکی کشور ” می کنند. برخی بدنبال جملاتی مانند ” بهترین کلینیک دامپزشکی ” و امثال آن مانند ” بهترین درمانگاه دامپزشکی ” می گردند و البته صاحبان پرندگان این جستجو را با جملاتی مانند

  • ” بهترین کلینیک پرندگان “
  • و یا ” بهترین بیمارستان دامپزشکی “

سرچ و پیگیری می کنند.

هرگز نباید فراموش کرد ، بیمارستانهای دامپزشکی حیوانات خانگی , و مراکز دامپزشکی در تهران بعنوان یکی از نهادهای مهم در نظام نوین درمان و بهداشت و سلامت جامعه مطرح می باشد. و از این جهت دارا ی اهمیت هستند که منابع عظیمی از سرمایه های انسانی ،مالی و تجهیزاتی را مورد استفاده و کاربردی در مراکز دامپزشکی در پایتخت و حتی دامپزشکی در خاورمیانه قرار می دهند تا ضمن مسئولیت تامین و حفظ “سلامت حیوانات خانگی ” که موجب ارتقا بهداشت و سلامت افراد و نهایتا جامعه را فراهم می نمایند نقشی اساسی بعنوان ستیا در دامپزشکی و رفع مشکلات اجتماعی از جمله اشتغالزائی را نیز عهده دار یاشند و رابطه ایرانیان و دامپزشکی را بیش از پیش نمایان گردانند

دامپزشکی حیوانات کوچک در بیمارستان دامپزشکی درین بعنوان یک مرکز دامپزشکی در شرق پاسخگوی نیازهای دامپزشکی در مرکز بوده و بعنوان دامپزشکی مرکزی کشور مطرح و همچنین بواسطه دسترسی بزرگراهی راحت و خارج از طرح پاسخگوی صاحبان حیوانات نیازمند به دامپزشکی در نیاوران و حتی دنبال کننده گان دامپزشکی در پاسداران و یا سایر متقاضیان دامپزشکی ایران می باشد و بی شک حیوانات خانگی همشهریان و حتی سایر حیوانات ایرانیان در دامپزشکی درین تجربه بهتری خواهند داشت.

 


آشنایی بیشتر با بیمارستان دامپزشکی درین

حضور دامپزشکان و متخصصین دامپزشکی در بیمارستان دامپزشکی درین و وجود بخشها و قسمتهای مختلف منجمله

  1. بخش جراحی حیوانات ،
  2. داروخانه دامپزشکی ،
  3. آزمایشگاه حیوانات ،
  4. رادیولوژی
  5. و سونوگرافی

همچنین امکانات سرم تراپی حیوانات و واکسیناسیون حیوانات و تزریقات و فیزیوتراپی حیوانات و حتی خدمات جانبی مانند

  • پت شاپ
  • و اصلاح و شستشوی حیوانات
  • و بستری حیوانات
  • و سایر خدمات و امکانات

در مرکز درمانی و انواع کلینیک حیوانات مستقر در بیمارستان دامپزشکی درین برای انواع پت و حیوان خانگی و پرندگان و حیوانات اگزوتیک و حیوانات خاص ،این امکان را فراهم نموده تا صاحبان حیوانات همراه ، بتوانند با مراجعه حضوری و دوره ای پت خود را مورد معاینه و برسی دوره ای قرار داده و از سلامت او مطمئن شوند.

همچنین چنانچه بیماری و مشکلی برای پت و پرنده و یا حیوان خانگی و اگزوتیک پیش آمد، اقدامات درمانی و حتی اورژانسی را بصورت شبانه روزی دریافت کنند.

از آنجائی که بواسطه رشد جامعه شهرنشینی و نگهداری حیوانات خانگی بصورت روز افزون در حال رشد است و متعاقب آن خطر بروز حوادث و اتفاقات برای این موجودات بیش از پیش وجود دارد ایجاد واحدی بعنوان

  • “اورژانس حیوانات “
  • یا “فوریتهای دامپزشکی “
  • و “امداد و اورژانس دامپزشکی “

از نیاز های جامعه میباشد ” بیمارستان دامپزشکی ” درین اقدام به راه اندازی بخش ” امداد و فوریتهای دامپزشکی ” و راه اندازی ” کلینیک سیار حیوانات ” یا کلینیک سیار دامپزشکی ” با تهیه و تجهیز ” آمبولانس دامپزشکی ” که در واقع از آن بعنوان ” آمبولانس حیوانات خانگی ” نام برده می شود نموده تا خدمات ” اورژانس و امداد و فوریتهای دامپزشکی ” را بهتر و سریعتر ارائه نماید.

ساعات کار بیمارستان درین

ساعت کار بخش داخلی، اورژانس، داروخانه، پت شاپ، بستری و رادیولوژی، آزمایشگاه و سایر بخش های بیمارستان دامپزشکی درین  بصورت شبانه روزی می باشد (۲۴ ساعته) و تنها کلینیک تخصصی پرندگان با حضور متخصصین پرنده همه روزه از ساعت ۱۰/۳۰ صبح الی ۲۴ شب ارائه خدمات می نماید.

لازم به ذکر است چنانچه علاقه به نگهداری از سگ و یا گربه در منزل و یا محیط کار را دارید، بیمارستان دامپزشکی درین با همکاری متخصصین حیوانات خانگی در بخش های ویژه و مجهز برای درمان این حیوانات، همه روزه آمادگی درمان، معاینه و ویزیت دوره ای حیوان شما را در بخش کلینیک حیوانات بیمارستان دامپزشکی درین را دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.